Parchet laminat ieftin si de calitate

f:id:scriudespre:20141204185300j:plain

Pardoseala din parchet laminat este din ce in ce mai apreciata in ultimul timp, in primul rand pentru preturile reduse la care poate fi achizitionata dar si pentru calitatile si caracteristicile pe care acest gen de parchet le prezinta. Este foarte uzuala pentru dormitoare in primul rand, dar si pentru holuri sau camere de zi. Insa parchetul laminat nu este folosit doar in cladirile rezidentiale, el poate amenaja foarte bine si o incapere destinata birourilor sau chiar spatii comerciale, mai ales ca, gratiei tehnologiei moderne, ultimele tipuri de parchet de calitate la pret mic au cunoscut imbunatatiri substantiale in ceea ce priveste rezistenta la uzura, deci pot face fata cu succes locurilor cu trafic intens.

Parchet laminat – argumente pro si contra

Argumentele care pot fi aduse in favoarea acestui tip de pardoseala sunt suficiente pentru ca sa te faca sa o apreciezi. In primul rand, tipul de parchet laminat este foarte ieftin, in comparatie cu cel din lemn masiv, de exemplu, sau cel din bambus. Chiar daca stejarul ramane o esenta de lemn la care multi viseaza atunci cand intentioneaza sa-si monteze parchet in casa, parchetul laminat are avantajul ca poate imita la perfectie aspectul lemnului masiv, oricare ar fi esenta acestuia. In plus, coloristica lui nu are bariere, poate fi aleasa orice culoare sau orice nuanta, iar desenul suprafetei exterioare este identic cu striatiile naturale ale lemnului. Un alt argument care-l favorizeaza este facilitatea cu care poate fi montat, chiar de catre neinitiati. In plus, poate fi intretinut cu usurinta, neavand nevoie de ingrijiri speciale.

Un argument contra parchet laminat este faptul ca nu poate fi raschetat, deci nu poate fi reconditionat, asa cum se intampla in cazul parchetului din lemn masiv.

Montarea parchetului laminat

Inainte de montare, este indicat ca placile de parchet pe www.decolandia.ro sa fie pastrate timp de doua zile in incaperea pe care urmeaza sa o deserveasca, pentru a se aclimatiza cu umiditatea de aici. Suportul se verifica pentru a nu avea denivelari, se curata foarte bine de orice urma de murdarie si de praf, dupa care se asteapta uscarea lui perfecta. Se monteaza primul rand, pe lungimea placii, si se lasa cativa centimetri fata de perete pentru dilatatie. Daca sunt placi care trebuie taiate, acest lucru se poate realiza cu un fierastrau. Imbinarea se face de obicei tip nut si pana si se efectueaza prin usoara batere cu un ciocan. La sfarsit se monteaza plinta, operatie care se realizeaza in functie de modelul ales, cu silicon, cuie sau clei.

Intretinerea parchetului laminat

Pentru a intretine un parchet laminat, este suficient sa fie aspirat de praf sau maturat. Nu se folosesc substante speciale de curatare, nici ceara de parchet, ca in cazul celui din lemn masiv. In orice caz, nu se folosesc detergenti abrazivi, care l-ar putea zgaria sau deteriora. Daca este patat cu ulei sau vopsea, curatarea lui se face cu alcool care contine acetona, iar daca sunt urme de sos sau de vin, se poate folosi o picatura de detergent pentru geamuri.