Sanatatea plus protectia oferite mediului - terasa verde

f:id:scriudespre:20170215164941j:plain

In ceea ce priveste  protectia care poate sa se  faca impotriva unui vant rece, protectie ce poate sa fie oferita de un acoperis verde sau de o fatada ce  e imbracata in iedera, aceasta poate avea o valoare economica apreciabila.

 

Cresterea duratei vietii acoperisului

 

O modalitate prin intermediul careia este posibil ca un acoperis verde sa poata  ajute la economisirea  banilor si deasemeni a energiei, este protectia care este asigurata si deasemeni garantata de o membrana pe care o are acoperisul ce detine terasa verde ce este de tip gradina. Ea este rezistenta si asta  in timp ce  acoperisul ce este construit dintr-un bitum, va avea rezistenta  de circa 25 de ani. Dupa aceasta perioada, un acoperis din bitul necesita cu certitudine inlocuire.

Razele ultraviolete ce vor fi emise de catre soare vor duce la transformarea respectivei suprafete  in una ceva mai rigida si mai casanta,  ulterior ajungandu-se la deformarea  suprafete care este determinata de niste fluctuatii de temperatura asociate cu pierderi ale elasticitatii care produc fisuri in membrana in felul  acesta ducand odata cu trecerea timpului la o deteriorare a ei.

Temperaturile care sunt unele foarte mari ce  ajung pana la 60 grade vor fi inmagazinate de

membrane determinand imbatranirea acestora in timp , insa un acoperis din acesta  verde poate avea mari sperante de viata, el putand sa ajunga ca membrana sa poata reziste  si  60 de ani pentru ca o protejeaza de expunerea directa in fata razelor ultraviolete cat si fata de anumite fluctuatii de

temperatura, asa cum este mentionat  in cadrul studiilor care se efectueaza in Germania.

 

Alt efect destul de important al acestor acoperisuri cu  terase verzi ce sunt de tip gradina este reprezentat de faptul ca va retine din cantitatea precipitatiilor intarziind in felul acesta la  caderea lor chiar pe sol. Atunci cand se inregistreaza cantitati mari ale precipitatiilor care vin  in interval scurt  de timp,  ne confruntam incluisv cu o saturare ce va fi simtita de substratul acoperisurilor verzi,  apa in exces astfel scurgandu-se. Dar chiar si in acest caz, sunt unele  intarzieri ale acelor caderi de precipitatiilor, astfel  incat apa sa nu ajunga toata pana la sol provocand inundatii.

In medie, aceste  acoperisuri verde ce face parte din cadrul  tipului acesta de acoperis -  extensiv  ce are  stratul de aproximativ 5 cm,  poate retine  si 50% din cantitatea de precipitatii dintr-un singur an, iar astfel  apa  o sa se  evapore.

 

Exista si anumite efecte pozitive chiar siv pentru comunitate dar si pentru  mediul inconjurator care pot fi obtinute cand sunt  instalate aceste acoperisuri verzi . O astfel de terasa verde de tip gradina poate asigura  acel spatiu verde care este dislocuit prin respectiva constructie a imobilului si astfel spatiul verde va fi ridicat deasupra constructiei, astfel incat acesta sa poata  fi modul cel mai bun prin intermediul caruia poate fi inapoiat naturii ceea ce i-a fost luat.

O problema globala este reprezintata si de efectul de sera. Incalzirea globala este cauzata de existenta cantitatilor mari de CO2 si a gazelor toxice asa cum ar fi spre exemplu ozonul (O3).