Proceduri aferente certificaricarilor energetice

f:id:scriudespre:20170126210010p:plain

SE gaseste pe piata o clasa de performanta energetica in ceea ce privesc certificatele energetice care se pot obtine in cazul oricarui tip de cladire.
In functie de care este performanta energetica, orice tip de cladire poate sa se clasifice in 7 clase diferite cu ajutorul carora putem sa discutam in legatira cu scala energetica, acestea incepand cu clasa A, cea care va arata un consum mai scazut de energiei si care poate sa ajunga pana la maxim 125 de kWh/m2/ numai intr-un singur an si care poate sa ajunga si pana la clasa energetica - G , adica aceea ceo sa aiba nivelul consumului specific al energiei ce este ridicat, astfel ajungand si pana la 820 kWh/m2/ numai intr-un singur an.


O procedura de lucru in ceea ce priveste obtinerea unui certificat este considerata una destul de simpla. Specialistii care fac parte din cadrul firmelor specializate au mii de certificari facute acestor performantei energetice si dupa acesta se ghideaza tot timpul.

Pasii care sunt necesari a fi parcursi pentru obtinerea acestor certificate energetic sunt considerati a fi urmatorii: se contacteaza firma ce se stie ca e specializata si in felul acesta poate sa se stabileasca impreuna cu specialistii aceste detalii care sunt considerate a fi importante in acest proces, in asa fel incat: care este ora la care se adauga data la care e facuta vizita respectivei constructii, deasemeni este stabilita si locatia pe care o are cladirea cat si actele ce sunt necesare, aceea care sunt specialisti pot comunica un pret al respectivului certificat energetic. In acelasi timp prin intermediul modului in care se va solicita, cei care doritorii pot fi ajutati sa-si clarifice eventualele nelamuriri.


Se face si vizitarea cladirii respective, si este nevoie si de efectuarea acestor vizitari care dureaza circa 10 pana la maxim 15 minute pentru a lua masurarile care sunt necesare pentru a se stange informatiile.


Dupa aceea se elibereaza certificatul performantei energetice ce va fi necesar prin studierea actelor puse la dispozitie de clienti pe care acestea le pun la specialistilor la dispozitie si al datelor care sunt prelevate in vizita care se face la respectiva cladire dupa ce se intocmeste certificatul energetic.


Plata acestui tip de certificat si deasemeni eliberarea lui este transmis acasa, prin intermediul serviciilor postale, pentru asta costul fiind de numai 10 lei pentru trimiterea certificatul in orasul Bucuresti si ajunge pana la 20 de lei pentru transmiterea certificatul in cadrul judetului Ilfov, insa poate fi ridicat si de la sediile pe care firmele le au, lucrul acesta presupunand niste costuri suplimentare privind expedirea lor.

Actele ce sunt necesare pentru a elibera un certificat sunt de regula urmatoarele:
O copie a schitei pe care apartamentul respectiv o are , dupa niste planuri arhitecturale ce sunt de tipul imobilelor, si ulterior poate fi nevoit sa fie comunicat anul constructiei, incluisv al intregului imobilul cat si anul in care este receptiona si dupa aceea urmeaza vizionarea respectivei cladiri pentru a se strange informatiile necesare pentru a calcula costurile pe care le presupune acestui certificat energetic.

Zonele care sunt deservite de catre firmele care activeaza in domeniu pentru a eliberara acest certificat sunt: zonele in care se elibereaza aceste certificate energetice, acelea ce sunt necesare si solicitate de auditul energetic, cele in care poate sa se realizeze termoviziunea , ele putand sa fie in Bucuresti, cat si in judetul Ilfov sau alte orase.