Ce este un kit supraveghere video HD

f:id:scriudespre:20170117211854j:plain

Siguranta nu este doar un simplu cuvant sau o notiune definitorie, este o necesitate primara a oricarui individ sau entitate iar site-ul www.supraveghere-canton.ro este locul unde toti cei ce sunt in cautarea unor solutii eficiente pot achizitiona atat componenetele unui kit supraveghere video HD cat si pachete complete ce contin toate echipamentele necesare.


Pentru cei mai putin familirizati cu notiunea de kit supraveghere video HD, acesta este practic o colectie de echipamente necesare pentru a pune la punct un sistem complet de monitorizare a unui sediu de firma sau a unei case, atat in interior, cat si in perimetrul exterior. Ca si componenta un astfel de kit contine tot ceea ce va trebuie, de la camere de supraveghere, pana la accesoriile necesare prinderii acestora, unitate DVR si alte componente auxiliare.

 

Anatomia unui kit supraveghere video HD


Ei bine, sa incepem cu inceputul, mai exact cu piesele centrale ale unui kit supraveghere video HD, camerele video. Particularitatea acestui gen de produs tine in primul rand de calitatea la care poate capta imaginile. Majoritatea camerelor de supraveghere ofera rezolutii mici, DV (480p sau PAL – 720x576), o calitate suficient de mare pentru a oferi o imagine satisfacatoare, insa nu destul de puternica pentru a putea ajuta la identificarea unui numar de masina de pe filmare. Acest amanunt este unul esential, mai ales daca ne gandim ca un astfel de kit este perfect pentru monitorizarea unei parcari, a unui sediu de firma sau alte aplicatii.


Camerele HD pot oferi rezolutii de pana la 1080p captand astfel imagini de o claritatea net-superioara. Insa, pe langa calitatea pe care o poate oferi o camera de supraveghere HD, restul echipamentelor trebiue sa fie compatibile cu standardul de imagine, asadar, un kit supraveghere video HD trebuie sa contina atat cablurile compatibile cu standardul video, cat si echipamentul de preluare si inregistrare a imaginilor in HD.

 

De la camere, pana la cabluri, totul este conceput pentru HD


Infrastructura de transport a semnalului video de la camerele de supraveghere la unitatea DVR (Digital Video Recorder) este complet diferita fata de cea pentru camerele video de definitie standard, SD. In definitie standard, semnalul poate circula sub forma analogica, deci nu este necesara vreo conversie sau pregatire a semnalului sa spunem asa.

 

La un kit supraveghere video HD lucrurile difera deoarece formatul de imagine contine o rezolutie cu mult peste capacitatea de transport a unei infrastructuri analogice, asa ca in acest caz vorbim despre o infrastructura de transport a semnalului in format digital, mai simplu spus, imaginea este transformata de catre camera video in secvente de 1 si 0 ce sunt transportate prin cabluri special concepute pentru a asigura calitatea semnalului de la un capat, pana la celalalt.


La capatul opus camerelor al firelor vom gasi unitatea DVR, a carui scop este cel de a permite afisarea imaginilor date de catre toate camerele in mod simultan dar si inregistrarea acestora. Evident, exista foarte multe functii ce pot fi indeplinite de catre un DVR insa tocmai pentru ca aceasta componenta a unui kit supraveghere video HD este foarte complexa, promitem sa ii dedicam un articol aparte numai pe aceasta tema.

Insa, pana atunci, expertii nostri va asteapta pe site-ul www.supraveghere-canton.ro cu toate informatiile necesare, dar si cu o paleta generoasa de echipamente pentru supraveghere, alarma, dar si multimedia.