Cum sa alegeti hrana uscata caini cea mai potrivita?

f:id:scriudespre:20160810193820j:plain

Exista atat de multe optiuni de hrana uscata caini in comert ca a devenit tare dificil de stiut ce este bun, indicat, sanatos pentru ei, ce este propice pentru talia, rasa si varsta cainilor. Multi stapani nu stiu exact ce sa aleaga pentru al lor catel si cumpara la intamplare, dupa pret sau dupa ce vad in reclamele de la televizor. Ceea ce este bine de stiut este ca hrana uscata pentru caine se adreseaza fiecare categorii in parte, in functie de marimea si varsta animalului.

De ce sa tineti cont cand alegeti hrana uscata caini

Exista pe piata la momentul respectiv hrana uscata pentru caini de talie mica, pentru caini de talie inalta, hrana uscata caini pentru cei obezi sau hrana uscata caini pentru cei slabi, hrana pentru caini activi sau hrana pentru caini lenesi, dar si hrana pentru anumite rase specifice. Toate aceste tipuri de hrana caini deruteaza stapanul si este usor ca cineva sa devina confunz in legatura cu felul in care catelul trebuie sa fie hranit pana la urma.  Cand incercati sa alegeti hrana caini potrivita, tineti cont de faptul ca un catel are nevoie in hrana zilnica de un regim care presupune in proportie de 50% legume, 40% proteine si 10% cereale, insa aceste cantitati pot varia mai mult sau mai putin in functie de varsta pe care catelul o are.

Pe piata se pot deosebi tipurile de hrana pentru caini de talie foarte mica, care cantaresc maxim 4 kg cand ajung la maturitate (cum ar fi cateii chihuahua), hrana uscata caini de talie mica, adica acele rase care ajung sa cantareasca cel mult 10 kg la varsta matura, hrana pentru cateii de talie medie, care la maturitate cantaresc maxim 25 de kg ( cum ar fi beagle sau husky), hrana pentru cateii de talie mare, care pot ajunge sa cantareasca intre 25 si 45 de kg la varsta adulta (ciobanesc germen, golden retriever etc.) si nu in ultimul rand, hrana caini pentru cei de talie gigantica, care ajung sa cantareasca peste 45 de kg la varsta adulta (cum ar fi spre exemple saint bernard). Acestea sunt categoriile de hrana catei in functie de talie lor, insa optiunile de hrana sunt grupate si in functie de varsta catelului si anume: hrana pui starter, pentru catelusii pana in doua luni de zile, urmata apoi de o hrana junior pentru cainii pana la un an, hrana pentru catei adulti care au intre 1 si 7 ani si hrana pentru catei seniori daca catelul are peste 7 ani.

De unde cumparati cea mai potrivita hrana pentru catelul dumneavoastra?

Nu este neaparata nevoie sa mergeti sa cautati hrana uscata caini potrivita printre rafturile din magazine care sunt oricum pline de produse de mancat pentru animale, ceea ce nu va face decat sa produca confuzii si probabil ca nici nu veti avea rabdarea necesara sa cititi corespunzator eticheta fiecarui fel de mancare pentru a alege hrana cea mai potrivita. Puteti comanda hrana caini online de pe novashop www.novafood.ro avand asadar ocazia sa va informati cum trebuie in prealabil.