Case Chisinau

f:id:scriudespre:20160728170549j:plain

Piata constructiilor ce e aferente spatiilor birourilor cat si a caselor din Chisinau este un adevarat motor in cadrul sectorului constructiilor din economie, asta pentru ca profitabilitatea acestui sector anima alte segmente ale economiei.

Spatiile de birouri pot sa gazduiasca in multe cazuri sute, chiar si mii de angajati care au putere mare din punct de vedere financiar si dupa cum se stie bine, aceste cladiri office vor putea atrage in jur loc constructia sau tranzactionarea altaor proiecte si cladiri.

Cei ce au fost spre aceste zone de spatii si de cladiri de birouri, initial au fost micii prestatori ai diverselor servicii cat si micii comerciantii, insa odata cu trecerea timpului, adevaratii dezvoltatori din domeniul  imobiliar si-au dat seama ca acolo este un adevarat potential, gasind acesta nisa si demarand noi proiecte de cartiere, proiecte de case in Chisinau cat si cartiere intregi in preajma acestor cladiri de birouri.

Ansamblurile rezidentiale

Oportunitatile identificate de catre dezvoltatori au la baza constructia unor ansambluri rezidentiale, chiar in apropierea cladirilor de birouri. Aceste tipuri de proiecte aferente constructiilor de case in Chisinau, au unele avantajele din punct de vedere financiar, ele aducand schimbari ce pot fi majore si deasemenea pozitive, iar previziunile economice in sensul acesta sunt optimiste si incurajeaza  majoritatea firmelor, multinationalelor sa vina in Chisnau, in Romania, pentru deblocarea si cresterea segmentul spatiilor office ce au fost construite, spatii care vor duce la crestere in domeniul pietei imobiliare.

In anii din urma, majoritate cladirilor moderne cu birouri din orase, au schimbat in mod semnificativ peisajul acestora, iar asta a adus un plus in cazul lor. Atat comerciantii cat si prestatorii serviciilor au vazut in acest domeniul al constructiilor ca este loc de profit pentru ca se stie si e deja dovedit faptul ca cele mai cautate de investitorii imobiliari sunt acum spatiile ce sunt amplasate la parterul acestor cladiri de birouri, dar nici cele din apropierea lor imediata nu sunt de neglijat.

Piata dezvoltatorilor imobiliari

Pe masura ce timpul a trecut, potentialul zonelor a fost vazut ca fiind din ce in ce mai mult si bine valorificat de catre dezvoltatorii imobiliari.

Se observa inclusiv faptul ca au aparul din zi in zi mai multe si frumoase proiecte rezidentiale ce sunt construite in astfel de zone ce cresc economic vorbind, chiar aprope de aceste parcuri de birouri, dezvoltarea acestor zone de tipul acesta, ducand la niste investitii imobiliare, respectiv la construirea caselor in Chisinau sau in cazul locurilor in care zonele acestea incep sa creasca economic vorbind.

Aceasta a fost considerata de specialisti nise foarte profitabile in cazul dezvoltatorilor imobiliari, si in acelasi timp este o oportunitate foarte buna pentru acei angajati ce lucreaza in astfel de cladiri de birouri, dar si pentru investitorii care sunt interesati sa poata cumpera sau sa inchirieze spatii in cadrul acestor cladiri ori undeva chiar in preajma lor.

Clasa medie a cumparatorilor este in crestere, dupa cum  mentioneaza specialistii Axa Imobil din domeniul acesta al imobiliarelor. Angajatii din cadrul multinationalelor ajung in felul acesta sa modeleze oferta de pe piata imobiliara.

Pe masura ce anii trec si  stocul locativ al marilor orase s-a imbogateste si  cu mii de locuinte nou construite, unele dintre ele fiind si acum in constructie si amplasate incluisv in cadrul zonelor centrale ale oraselor dar si zonele semicentrale.