De ce o cladire are neaparat nevoie de hidroizolatii?

f:id:scriudespre:20160629192925j:plain

O locuinta este probabil cea mai de pret posesiune a cuiva de-a lungul vietii. Pentru ca “acasa” este locul unde oamenii se simt cel mai confortabil, este un spatiu intim si personal, in care fiecare se simte in siguranta. De altfel, o locuinta presupune o investitie financiara destul de mare si responsabilitati pe termen lung. De aceea, este important sa aveti grija de casa dumneavoastra din toate punctele de vedere.

Atunci cand detineti o casa sau un apartament intr-un bloc de locuinte, este important sa stiti cu ce fel de probleme se poate confrunta cladirea respectiva: probleme legate de caldura, de apa, de rezistenta materialelor de constructii, de structura cladirii si asa mai departe. Cand vine vorba de factorii din natura, apa este cunoscuta ca fiind unul dintre cei mai agresivi factori: motiv pentru care hidroizolatiile sunt obligatorii, indiferent daca locuiti la casa sau la bloc.

Ce sunt hidroizolatiile si care este rolul lor?

Prin hidroizolatii intelegemniste sisteme concepute pentru a proteja constructiile de actiunea apei. Surprinzator probabil, insa apa este un factor foarte agresiv cand vine vorba de materialele de constructii, mai ales de beton – materialul care este cel mai des utilizat in constructii – care este totusi impermeabil, adica permite apei sa patruna prin el. Odata patrunsa in beton, apa va produce diverse pagube, deteriorand incetul cu incetul calitatea constructiei.

In cazul in care nu v-a ajuns pana acum la cunostinta de ce apa este un factor asa de nociv pentru constructii, ei bine, ploile, ninsorile, procesul de inghet si de dezghet, toate acestea apasa greu asupra materialului, reusind sa produca fisuri sau sa ii reduca calitatea si rezistenta. Asa ca, in mod obligatoriu, sunt necesare sisteme de hidroizolatii pentru fiecare locuinta in parte, mai ales pentru blocurile de apartamente.

Prin hidroizolare se intelege protejarea constructiei cu o membrana care se poate realiza din mai multe materiale. Printre cele mai intalnite tipuri de hidroizolare, sunt hidroizolatii pvc – realizate din material pvc, un material extrem de maleabil si usor de adaptat pe orice suprafata dificila; aceasta membrana este recunoscuta datorita flexibilitatii sale, care permite un montaj simplu si rapid fara a afecta calitatea lucrarii finale si o aderenta perfecta chiar si in cele mai dificile zone; un alt tip excelent de hidroizolatii sunt hidroizolatiile poliuretanice, realizata din spuma poliuretanica si sunt un tip de hidroizolatii lichide, usor si rapid de aplicat; membranele bituminoase - bitumul s-a dovedit de-a lungul timpului cel mai rezistent material impotriva factorilor de mediu, motivul pentru care este si cel mai folosit in ceea ce priveste serviciile de hidroizolatii.

Firme specializate in serviciile de hidroizolatii

Mincon este o firma care s-a remarcat prin serviciile sale de hidroizolatii: acoperisuri, terase verzi, subsoluri, piscine, terase circulabile, terase necirculabile etc. Indiferent de tipul de hidroizolare de care aveti nevoie, cu siguranta puteti apela cu incredere la serviciile oferite de Mincon. Si nu uitati: cand este vorba de confortul si siguranta propriei locuinte, orice investitie necesara merita banii, daca va doriti ca acestea sa ramana in stare buna, cat mai mult timp posibil.