Proiecte case

f:id:scriudespre:20160516200609j:plain

Dupa ce un cumparator trece de faza alegerii proiectului unei case pe care si-o doreste dar si de alegerea echipei de profesionisti cu care urmraza sa o execute, o intrebare legitima pe care si-o pune este legata de garantiile pe care le ofera constructorul.

Garantiile se ofera de catre constructor in baza legislatiei care e in vigoare si aferent sistemului structural iar in cazul finisajelor sunt oferite garantiile care sunt date de producatori pentru fiecare material in parte. In plus, aceste garantii sunt mentionate in contract, la care se ataseaza devizul precum si graficul executiei. In consecinta, clientii isi asuma responsabilitatea in ceea ce priveste costul si timpul executiei ca si asupra calitatii pe care o va avea executia lucrarii.

Este nevoie de transparenta totala si de control absolut ce se face cu ajutorul unui Serviciu Online de Supraveghere. Mai exact pe intreg parcursul executiei se va putea supraveghea permanent santierul de la birou, cu ajutorul site-ului, in timp real, online. Un astfel de instrument de control permite sa se stie exact, indiferent de moment care este stadiul executiei lucrarilor.

Plata executiei lucrarii

Transele de plata sunt stabilite de comun acord impreuna cu beneficiarul lucrarii si in baza unui grafic  de executie bine determinat. Sunt stabilite transe de plata dar nu integral ci din aproape in aproape,  in functie de stadiul finalizarii lucrarilor. In acest fel este eliminat riscul ce poate sa apara la beneficiar si se poate demonstra finalizarea lucrarilor, pas cu pas.

 

Ce materiale sunt folosite?

Toate materialele care sunt folosite se achizitioneaza cu factura si avand un certificat de conformitate.  Aceste documente sunt atasate la  carte tehnica pe care o va avea casa. Este utilizat fier romanesc ce e insotit de un certificat de conformitate, iar betonul este adus la santier folosidu-se o cifa si desemenea sunt prelevate probe care ulterior sunt duse la un institut in scopul de a li se face teste. Caramida e de tip porotherm iar tabla este de tip Lindab, si sistemul izolatiilor exterioare este de 10 cm, ferestrele fiind de tip Rehau. Bineinteles, daca doreste beneficiarul se poate monta ferestre si de la un alt producator.

Nu sunt de regula incluse in oferta bca-urile sau rigips-ul necesari pentru peretii folositi la compartimentare decat daca exista cererea expresa din partea clientului.

 

Finisajele si securitatea materialelor

 

Finisajele pentru o casa la cheie sunt discutate in fiecare caz in parte, cu fiecare beneficiar si se stabilesc in functie de bugetul alocat si de preferintele acestuia. Deasemenea se stabileste impreuna cu beneficiarul fiecare finisaj in parte si nu sunt impuse niciodata anumite materiale ori finisaje. Constructorii se poate spune ca sunt destul de flexibili in privinta alegerii finisajelor.

Firmele care executa constructia in baza unui proiect al casei, sunt cele care asiguta inclusiv paza materialelor atunci cand sunt aduse si stau pe santier. Integritatea acestor materiale este exclusiv in responsabilitatea constructorilor si de aceea, orice fel de  paguba materiala  va fi integral suportata de aceasta firma fara ca proprietarul constructiie sa aiba vreo implicare in paza si utilizarea materialelor deja stabilite prin deviz.

Mai multe pe www.Crihan-Construct.ro.