Sablarea si utilitatea ei, unde sa mergeti cand aveti nevoie de sablare

f:id:scriudespre:20160504193558j:plain

Inainte de a oferi orice alta explicatie, haideti sa incepem prin a defini cel putin cu aproximatie termenul de “sablare”, pentru a sti mai exact despre ce anume vorbim de fapt in continuare: asadar, prin definitie, sablare este un proces prin intermediul caruia se vor indeparta diverse reziduuri, cum ar fi de pilda rugina sau de asemenea vopseaua sau resturi de vopsea si asa mai departe, de pe diverse suprafete, cum ar fi de exemplu metalul, sau chiar si piatra, de asemenea sticla si alte diverse materiale solide.

Cum se realizeaza de fapt o sablare si cine va poate oferii astfel de servicii de sablare

Acum ca am stabilit exact ce anume inseamna de fapt sablare, haideti sa vedem si cum anume se va realiza, ea, pe scurt si cine va poate ajuta sa obtineti astfel de servicii de sablare in cazul in care vreodata aveti nevoie de ele din varii motive.

Deci, procesul de sablare se va realiza de regula cu ajutorul unor materiale abrazive, cum ar fi de pilda nisipul, sau cu alte elemente cum este de pilda electrocorindonul, alice metalice, etc. daca vorbim de materiale abrazive folosite in procesul de sablare, acestea vor fi propulsate cu viteza mare cu ajutorul unui jet de gaze, sau deopotriva se poate prin intermediul centrifugarii mecanice, cu ajutorul apei sub presiune, spre suprafata ce va urma a fi prelucrata.

Pentru un astfel de proces de sablare va fi nevoie desigur de echipamente speciale dupa cum poate v-ati dat seama deja, astfel ca atunci cand aveti nevoie de un astfel de proces de sablare va trebui sa apelati la specialisti in domeniu. Desigur, trebuie sa stiti ca acestia vor fi la randul lor unii ce ofera astfel de servicii la preturi diverse, si cu o calitate a lucrarilor ce poate varia, de aceea este indicat sa nu va pripiti in a va alege compania care doriti sa va furnizeze astfel de servicii de sablare.

Unde se intalneste de fapt aceste proces de sablare

Aceste proces de sablare descris mai sus se va intalni in varii domenii, in speta insa il vom regasi poate cel mai des folosit in industria navala, sau in industria metalurgica de fapt, cam oriunde va fi nevoie de o curatare rapida a unei suprafete.

Puteti avea nevoie de sablare pentru anumite componente ale masinii dvs. de pilda, sau poate pentru diverse alte materiale si elemente care sunt sau urmeaza sa fie vopsite, chiar si o poarta metalica de pilda.

Pe scurt, aceste proces de sablare va fi executat de regula inainte de vopsire si de grunduire, astfel ca va puteti imagina ca aria sa de utilitate va fi una destul de vasta, fara doar si poate.www.Advar.ro

Dat fiind faptul ca se foloseste aer comprimat ce va fi evacuat la viteze foarte mari, aceste proces este necesar a fi demarat de catre experti in domeniu, intrucat poate fi altfel periculos, iar realizarea lui se va face in spatii inchise, desemnate pentru astfel de activitati.