Acoperis verde de la Odu Green Roof

f:id:scriudespre:20160414162902j:plain

Acoperisul verde extensiv care este si usor se poate amenaja in cazul constructiilor ce au fost special concepute pentru sustinerea greutatilor care sunt mici la suprafata, si pentru a beneficia de toate  avantajele pe care le ofera o zona ecologica, o zona cu verdeata, putand sa fie amenajate inclusiv pe cladirile care exista deja, atunci cand se fac renovari sau mansardare si unde in principiu cheltuielile suplimentare nu sunt necesare pentru a  consolida structura de rezintenta pe care deja o are cladirea, acestea fiind sisteme de acoperis verde care au fost dezvoltate pentru acoperisurile cu structura usoara, pentru acoperisurile vii, extensive, utilizand specificul dar  si cantitatii de materiale  pentru a se putea ajunge la greutati scazute pe suprafata.

 

Aceste sisteme sunt montate intr-un timp scurt, si pentru asta se tine cont de inclinatia si forma pe care o are acoperisul, aceste sisteme fiind adaptate specificului pe care-l are orice cladire.

 

Incepand din faza de proiectare prin care trece orice constructie ecologica realizata pe terase sau pe orice  acoperis, profesionistii in acoperisuri verzi pot sa-si asigure clientii de intreg sprijinul lor pentru a putea sa-si aleaga sistemul adecvate investitiei lor, si care sa fie in raport cu bugetul precum si cu posibilitatile constructive efective. Stratul de filtrare face parte din acoperisului verde si are rolul de a impiedica transportarea componentelor pe care le are substratul in adancime, contribuind inclusiv la protejarea hidroizolatiei contra eventualelor degradari chimice. Stratul de separatie se va intinde chiar si peste hidroizolatia pe care o are acoperisului, in acest fel marind eficacitatea pe care o are acesta. Se poate utiliza o folie din polietilena, care este si compatibila cu bitumul.

 

Producatorii materiale care se folosesc pentru amenajarea acoperisurilor verzi sunt recunoscuti atat pe plan international, cat si pe plan local, iar echipele de specialisti au chiar si proiecte comune ce au fost finalizate, cu rezultate care sunt atat fiabile dar si spectaculoase putand sa realizeze montarea ca si intretinerea tuturor componentelor acestui acoperis.

 

Elementele constructive

 

Prin specialisti, calitatea elementelor constructive ce fac parte din amenajarile pentru acoperisurile ecologice va fi dublata de profesionalismul adaugat prin factorul uman, calificat si experimentat in a utiliza si intretine toate componentele ce sunt utilizate la constructii.

 

Constructia poate sa fie o hala industriala care e proiectata cu un acoperis verde care are vegetatatie extensiva, ori in cazul unor cladiri de birouri ce au terase verzi intensive plus locuri de recreere, de odihna, chiar si un centru comercial avand parcare si un acoperis verde de tip peisaj care sa fie situat undeva pe acoperisul cladirii. Competentele echipelor de specialisti de la Odu.ro asigura clientii ca toate produsele care sunt utilizate in respectivul proiect sunt compatibile iar rezultatul lor va fi unul unitar.

 

Stratul/voalul de filtrare

 

Acest element reprezinta un strat component pe care il are acoperisul verde cu rolul de a impiedica transportarea componentelor pe care le are substratul,  in adancimea avuta de structura de protectie, si deasemenea contribuie la protejarea hidroizolatiei contra eventualelor degradari de ordin chimic.

 

Stratul filtrant este important sa respecte anumite cerinte:

- sa nu fie degradat de catre mediul inconjurator;

- sa nu degradeze in niciun fel mediul;

- sa fie rezistent la intemperii.