Rafturi metalice de la magazinul Ingeco.ro

f:id:scriudespre:20160325223413j:plain

In functie de dimensiuni precum si de alte caracteristici , in industria de profil rafturile metalice pot fi impartite si in rafturi medii si rafturi usoare.


Dintre rafturile medii, cel multi-use sunt printre cele mai utilizate .


Aceste rafturi metalice medii , multi-use sunt destinate mai ales produselor care sunt manual manipulate si care au o rezistenţă maresi capacitatea de cel mult 1000 de kg. Avand poliţe din lemn, sin metal sau din plasă, rafturile multi-use pot fi utilizate pentru a depozita cutiile, pachetele largi, produsele textile si pentru diferite tipuri de recipiente.
Acestea sunt rafturi profesionale care sunt adaptate special pentru sectorul industrial şi cel comercial.


Acest tipuri de rafturi nu necesită nici un fel de utilaje de automate de manipulare si de aceea ele reprezintă o soluţie destul de eficientă atat în depozitele mici cat şi in cele mijlocii, acolo unde produsele pot sa fie manipule manual.

 

Dintre caracteristicile acestui tip de rafturi metalice cele mai importante sunt:

  • Înălţimea picioarelor care este de 1800-5400 mm;
  • Pas perforaţii din stâlpi de 75 mm;
  • Tălpile sunt metalice;
  • Lungimea modulelor este de 900 pana la 2700 mm;
  • Adâncimea este de 600 pana la 1200 mm;
  • Încărcarea maximă pe o poliţă este de 1000 kg;
  • Suprafaţă poliţei este din pal sau din tablă zincată;
  • Finisajele sunt din stâlpii şi din traversele vopsite precum si din poliţele zincate;
  • Accesoriile sunt separatoarele de poliţe, traversele pentru umeraşe si plasă de siguranţă.

Un alt tip de raft metalic este raftul denumit si Unimondial.


Acesta este un raft fabricat in intregime din elemente de tablă de oţel si are grosimi diferite fiind vopsite în câmp electrostatic. Concepţia constructivă a acestuia face posibila montarea si demontarea poliţelor doar cu un efort minim. Montajul componentelor acestor rafturi se face înlănţuit.

 

Elementele metalice ale acestui raft sunt favricate cu precadere prin roluire, prin ştanţare şi sudare facuta în puncte, folosindu-se pentru asta maşini unelte de mare precizie cu ajutorul carora se obţine toleranţa strânsa la dimensiunile funcţionale. Poliţele se pot monta pe clipsuri insa uşor forţat, acestea ajutând la realizarea unei rigiditati de ansamblu bune.

Dintre utilizarile acestui tip de raft usor, de mentionat sunt arhivarea, picking-ul, asigurarea infrastructurii pentru rafturile mobile longitudinale, igurarea asinfrastructurii pentru mezanine.

 

Caracteristicile rafturilor usoare

 

Dintre caracteristicile picioarelor se pot mentiona dimensiunile care au o lungime de 1270, 1170 si 970 mm si latimea de 700, 600, 500, 400, 350, sau 300 mm.


Tablă de oţel pe care o are acest tip de raft este de 1 mm, e ondulată prin roluire si are secţiunea de U49x30 mm avand si margini bordurate.


Fantele facute pentru clipsuri permit sa se faca reglarea poliţelor la 25 mm.

Capacitatea portantă pe care o are o ramă cu 2 picioare care sunt legate atat sus cat şi jos cu traverse e de 2800 kg.


Vopsire se face electrostatic, in culoarea gri.


Dintre caracteristicile talpilor de subliniat sunt polietilenă neagră pe care o are in componenta, ori tablă din oţel de 3mm, inălţimia ramei care poate sa fie intre 1750 si 6500 mm si care are un increment de 250 mm.