Panouri radiante de la Prisma Info

f:id:scriudespre:20160318164439j:plain

Piata tehnologiilor din domeniu incalzirii spatiilor publice precum si al locuintelor, ofera potentialilor clienti din ce in ce mai multe alternative, mai economice, mai benefice activitatatii umane. Considerata a fi  una dintre atractiile cele mai mari care fac parte din aceste alternative o reprezinta panourile radiante care  se bazeaza pe principiul cel mai natural al caldurii, acelasi ca si in cazul radiatiilor solare.

Sistemele de incalzire cu ajutorul panourilor radiante s-au impun din ce in ce mai mult in domeniul acesta, noua tehnologie bazandu-se pe radiatiile infrarosii, radiatii prin care inclusiv  soarele incalzeste Terra.

Fara sa se faca nici un fel de  exagerare, acstfel de panouri radiante pot sa aduca soarele în orice casa. Instalarea lor este cat se poate de facila, pentru ele  nu este nevoie deci nu exista tevi, nu sunt calorifere, centrale ori alte astfel de accesorii.

Panoul radiant poate fi montat fie pe un perete, sau foarte bine poate sa devena la fel de usor, un tablou decorativ, ori poate fi montat pe tavan, acolo unde se inglobeaza in placi de gipscarton ori in tavanul fals, rianta a doua fiind cea indicata si preferata de specialisti.

Panoul poate sa se prinda de un suportul al  zidariei folosind mijloacele clasice cum ar fi  diblurile, acestea leagandu-se cu ajutorul unui cablu electric direct la retea, apoi i se monteaza un termostat , in acest fel instalarea fiind finalizata.

Avantajele pe care le are acest sistem de panouri sunt certe precum si multiple. Nu exista nici un risc asa cum ar fi cazul la instalatiile de încalzire clasice respectiv scaparile de gaze, existenta monoxidului de carbon, sau un implicit pericol atat de explozie cat si de asfixiere.

 

Efectele radiatiilor

Asa dupa cum spun specialistii, aceste radiatii infrarosii sunt considerate benefice pentru sanatate, ele  eliminand microbii si bacteriile iar asta inseamna ca in incaperile in care panourile sunt instalate atmosfera si aerul sunt cu siguranta mult mai sanatoase.

Orice organism de pe pamant are nevoie de aceste radiatii infrarosii pentru a avea  o dezvoltare armonioasa. Mamele sunt cele care stiu cel mai bine cat de benefic este efectul soarelui asupra celor mici, chair si a celor care se  afla la cele mai fragede varste.

Conform studiilor efectuate si a cercetarilor producatoriilor de panouri radiante, influenta pe care acestea o au asupra sanatatii oamenilor sunt cat se poate de multe, respectiv : efecte anti imbatranire , aceste radiatii relaxand si reducand stresul ca si efectele lui, imbunatateste circulatia sangvina, aduce ameliorari importante asupra efectelor pe care le au alergiile, amelioreaza eventualele simptome pe care le da  astmului. Deasemenea, radiatiile oferite de panourile radiante pot sa elimine mirosurile neplacute precum si bacteriile care sunt considerate a fi periculoase pentru sanatate dar si acarienii din locuinte.

Un panou care are dimensiuni standard are capacitatea sa incalzeasca o camera de aproximativ 20 de metri patrati, aceasta dimensiune incadrandu-se aproape pentru toate locuintele Romaniei.

Randamentul unei astfel de tehnologii este considerat a fi printre cel mai bun de pe piata, el depasind 90% si chiar 95%.

Cititi mai multe pe www.PrismaInfo.ro.