Informatii utile despre terasele verzi

f:id:scriudespre:20160208180524j:plain

O parte din populatie a ales aceasta idee inovatoare,in scopul de a crea ceva nou si frumos. Putem spune ca unele persoane considera acest lucru fiind unul foarte avantajos, atat din punct de vedere estetic, cat si al unicitatii. Avantajele unor terase verzi sunt variate si privesc mai multe principii: capteaza CO2 si microparticulele, retine apa si pastreaza energie, iar temperatura ambientala este scazuta.

De ce sa alegem un acoperis verde extensiv

In primul rand, daca veti avea ocazia sa calatoriti prin nordul Europei, prin tarile scandinave sau prin teritoriul Marii Britanii, nu veti avea cum sa nu observati acoperisurile care par a fi o gradina inflorita, cu arbusti si chiar copaci, sau pur si simplu o pajiste imbietoare. Acestea sunt cele pe care astazi le numim, acoperisuri verzi vii, sau terase verzi, cele care pot crea un plus de atractie casei dumneavoastra.

In al doilea rand, chiar daca se spune ca ar provoca scurgeri, ca ar deteriora structura cladirii sau ca in interior ar ajuta la mucegaire, acest lucru este total fals. Hidroizolatia unei constructii se face inaintea amenajarii acoperisului verde, iar oricare dintre tehnologiile folosite presupune incadrarea unui strat (membrana) de protectie.

In al treilea rand, un alt factor care ne face sa alegem un acoperis verde extensiv, este acela ca acesta izoleaza foarte bine termic, atat vara cat si iarna.

Terasele verzi-online

In cazul in care doriti sa va amenajati un acoperis verde,va recomand un site,  www.odu.ro  pentru a va usura munca. Aici veti gasi ajutoare de proiectoare CAD, solutii care  pot sa va ofere ajutor de planificare pentru acoperisuri verzi intensive si extensive, cat si detalii structurale.

Acest site va mai ofera si consultanta tehnica si elaborare de solutii tehnice personalizate. Detaliile tehnice sunt in format .pdf,cat si .dwg, iar ele pot fi folosite, cu precizia sursei, in proiectele dumneavoastre.

Va asteptam sa vizitati acest site si sa folositi cu incredere informatiile noastre.