Seminte Rosii

f:id:scriudespre:20160204214245j:plain

Semintele de rosii atat soiuri cat si hibrizi, seminte de tomate care au cresterea nedeterminata, semintele timpurii care au gustul dulce si un randament foarte bun si un aspect deosebit, rezistente la depozitare si transport, sunt pentru culturi in solare, sere dar si pentru cultura in camp.


Seminte de rosii semideterminate si timpurii, rosiile cu crestere semideterminata si cu aspect comercial, cu o culoare rosu aprins, cu un nivel de productivitate foarte ridicata, toate se pot cultiva in sere dar si in solarii.


Seminte de tomate sunt determinate pentru camp sau gradina dar si fructele gustoase, rezistenta la boli si la transport si depozitare, sunt tipuri de rosii cu o productivitate foarte mare.


Seminte de rosii cherry sau de tip cireasa cu crestere nedeterminata dupa cum mai sunt denumite, sunt pentru sere si solarii, au gust dar si aspect deosebit, sunt rezistente la transport si la depozitare si la ambalare in caserole, sunt soiuri care au o productivitate ridicata.


Seminte denumite rosii de Buzau 1600 sunt de fapt un hibrid semitardiv de rosii, care au o crestere nedeterminata si fructele mari, de aproximativ 200 grame si deasemeni o forma sferica.


Suprafata fructului este una neteda, si cu o culoare rosie, uniforma.
Acest hibird se poate cultiva in zonele care sunt favorabile culturilor de tomate. Potentialul de productie in cazul acestui soi de seminte de rosii este de 60 pana la 80 t/ha.


Seminte rosii denumite Rio Grande Agrosel sunt un soi de rosi la fel - semitimpuriu cu o crestere determinata. Fructele acestui soi de seminte sunt piriforme, ferme, uniform colorate, cu o greutate de 100 pana la 110 g.


Sunt soiuri recomanda pentru a fi cultivate in camp deschis.
Seminte rosii Oxheart sunt un tip de seminte semitardiv de rosii care au o crestere nedeterminata si sunt cunoscute si cu denumirea ,,Inima de bou”. Soiul acesta produce niste fructe gustoase, care sunt suculente, au forma de inima, si o culoare rosu violaceu, greutatea lor ajungand la 200 g.


Acest soi se cultiva mai ales in zona de camp si se recomanda pentru a fi consumate in stare proaspata.


Seminte rosii denumite RUXANDRA este de fapt un hibrid cu fructe care au o marime medie, si deasemenea cu 3-4 loji seminale. Acest soi de rosii are la fel, o crestere nedeterminata si sunt destinate pentru consum proaspat dar in aceeasi masura si pentru industrializare.


Se comercializeaza ca si ambalaj la plic iar forma fructului este rotunda.
Seminte rosii Ghittia sunt un alt soi de pe piata semintelor de tomate timpurii cu o crestere nedeterminata.


Acest soi are plante viguroase si fructe rotunde cu 3 pana la 4 loji seminale si cu o culoare rosu intens, greutatea lor ajungand pana la 250 poate chiar 300 g si cu 4 pana la 5 fructe intr-un ciorchine.


Soiul este recomandat pentru culturile in camp sau pentru cresterea in spatii protejate.
Semintele de rosii galbene numite Yellow Pearshaped este un tip de hibrid care iubeste caldura si poate sa fie semanat chiar cu prima parte din luna martie, sau in interior ori intr-o mini sera. Forma de comercializare este in plic.