Particularitatile unui camin de batrani cu alzheimer

f:id:scriudespre:20160112170425j:plain

De regula, asociem varsta inaintata cu fragilitatea si degradarea fizica, ridurile, artrita si scaderea vederii. Chiar si mintea isi arata varsta si apar lacunele de memorie. Atunci cand acestea sunt foarte grave, se poate instala boala alzheimer, boala care din pacate nu poate fi vindecata si care uneori nu lasa familiei alta optiune decat internarea intr-un camin de batrani cu alzheimer. Aceste unitati de ingrijire speciale trebuie sa ofere conditiile optime pentru ca persoanele afectate de aceasta boala sa fie ingrijite corespunzator si sa isi petreaca sfarsitul vietii in mod linistit.

Caracteristicile unui camin de batrani cu alzheimer

Un camin de batrani cu alzheimer este o unitate de ingrijire a persoanelor in varsta speciala. Aceasta ofera un spectru larg de servicii care depinde foarte mult de severitatea simptomelor intalnite la o anumita persoana. Un camin de batrani cu alzheimer depaseste sfera unei unitati obisnuite de asistenta si ingrijire a persoanelor in varsta. Pe langa servicii de curatenie, spalarea rufelor si pregatirea hranei, un camin de batrani cu alzheimer se concentreaza si sporeste nivelul de asistenta al activitatilor zilnice. Adesea, activitatile zilnice sunt proiectate special pentru a permite unei persoane sa se reconecteze cu interesele sau pasiunile sale favorite.

Chiar si proiectarea din punct de vedere constuctiv al unui camin de ingrijire batrani cu alzheimer este speciala. Adestea el include elemente care ofera iluminat natural si un spatiu de plimbare circular care ofera siguranta. De asemenea, pentru a evita disparitia unor persoane, se iau masuri speciale de asistenta si siguranta prin instalarea de alarme la usi si efectuarea unor verificarari de securitate.

Avantajele unui camin de batrani cu alzheimer

Deoarece studiile au demonstrat ca batranii bolnavi de alzheimer devin destul de des stresati si dezorientati, un astfel de camin de batrani cu alzheimer este proiectat pentru a creea o asezare relaxanta. De regula, aceste facilitati au o curte exterioara sigura care permite rezidentilor sa se plimbe rezidentilor sa se plimbe in siguranta fara a exista riscul de evedare. Locurile de adunare cum sunt televizorul sau biblioteca sunt caracteristici comune la un azil de batrani cu alzheimer.

Sala de mese la un camin de batrani cu alzheimer trebuie sa fie in stilul familial astfel, incat rezidentii sa se poata aduna acolo in timpul meselor. Unele astfel de centre ofera meniuri special concepute pentru a compensa lipsa de pofta de mancare care uneori acompaniaza aceasta boala.

Cum sa alegeti un camin de batrani cu alzheimer

Avand in vedere costurile asociate cu un www.camin-pentru-batrani.ro, unele familii cauta o alternativa mai putin costisitoare. Cu toate acestea, exista pericolul ca astfel de institutii mai ieftine sa nu ofere servicii de calitate intotdeauna. Diferenta de pret intre conditiile premium si cele obisnuite se regaseste adeseori in calitatea serviciilor. Astfel ca apar probleme la calitatea hranei sau chiar la conditiile de cazare. In plus, personalul poate sa nu fie asa de instruit ca in cazul unor institutii de rang inalt. In concluzie acesta este un segment in care nu trebuie sa va ganditi la economii si unde trebuie sa alegeti cele mai bune servicii.