Ingrasaminte foliare – notiuni generale prin seminte-ingrasaminte-turba.ro

f:id:scriudespre:20160111235247j:plain

Unul dintre multele tipuri de ingrasaminte foliare ar fi Trainer care este incorporat de frunze si carat in interiorul plantelor.  Acesta protejeaza planta de orice problema  care ar pune-o in dificultate (  canicula,  frig,  seceta,  prea putina lumina),  ajuta planta sa creasca si sa se dezvolte cum trebuie.

Acest ingrasamant se foloseste in agricultura organica. El se poate combina cu anumite pesticide sau alte tipuri de ingrasaminte din comert.

Trainer se poate aplica atunci cand planta incepe sa se dezvolte,  dupa ce apare fructul sau in perioadele cand gerul canicul   pot dauna  plantei.

 

Caracteristicile ingrasamintelor foliare

Ingrasamantul foliar este in general lichid si se tin in sticle de plastic, cutii sau altfel de ambalaje.  Acestea sunt mult mai practice si mai usor de dat pe plante.

Sunt mai scumpe decat cele normale deoarece sunt mai aparte si nu se gasesc pe toate drumurile.  Se utilizeaza in gradini, sere sau livezi insa mai rar decat cele obisnuite.  In mediul rural, de exemplu se foloseste ingrasamantul bazat pe gunoi de pasare sau de grajd, insa in sere si in gradini mai mari se utilizeaza ingrasamantul foliar.

 

Procurarea ingrasamintelor foliare

Acest tip de ingrasaminte se poate achizitiona de la diferite magazine mari,  magazine de plante,  de pe Internet  de pe anumite site-uri. Cele de pe site-uri insa sunt mai scumpe si  se plateste si transportul sau curierul, insa multe persoane apeleaza la astfel de site-uri si nu mai conteaza ca se plateste si transportul sau curierul. Important este ca daca o persoana are nevoie de un ingrasamant anume, de pe Internet il achizitioneaza fara sa stea pe ganduri avand in vedere ca ii trebuie urgent.

 

Deosebiri intre ingrasamintele foliare si ingrasamintele normale

Ingrasamintele foliare sunt mai complexe, mai scumpe insa ajuta la dezvoltarea plantelor,  este lichid si nu are miros.  Cele normale ajuta la cresterea si dezvoltarea plantelor insa  este solid si uneori poate avea un miros neplacut. Ambele insa contin substante nutritive care ajuta solul in dezvoltarea plantelor si il si imbunatateste.

Atat ingrasamintele normale cat si cele foliare  nu contin substante care dauneaza mediului inconjurator . Ingrasamintele normale se folosesc in mediul rural, mai mult.

 

Standardele calitative si tarifele  ingrasamintelor foliare

Standardele calitative ale ingrasamintelor foliare  se datoreaza modalitatii in care sunt realizate,  substantelor si ingredientelor care se pun in ele,  tarifului, firmei de unde sunt procurate (cu cat este mai cunoscuta si mai scumpa, cu atat este mai de calitate ingrasamantul).

Tariful pentru un ingrasamant foliar poate ajunge undeva de la 100 de Ron pana la 600 de Ron, depinde.

 

  1. Beneficiile utilizarii ingrasamantului foliar:

- ajuta  planta atat in interior cat si in exterior,

- este usor de transportat deoarece este lichid si nu cantareste foarte mult,

- este realizat din substante care nu afecteaza solul.

 

  1. Aspectul negativ al utilizarii ingrasamintelor foliare este :

- faptul ca sunt costisitoare si implica o cheltuiala destul de mare pentru oameni.

 

  1. Rolurile ingrasamintelor foliare:

- de a hrani plantele astfel incat sa se dezvolte cum trebuie,

- de a imbunatati structura pamantului.

 

Asadar, ingrasamintele foliare de pe seminte-ingrasaminte-turba.ro sunt deosebite datorita faptului ca sunt lichide si ca hraneste planta atat in interior cat si in exterior.