Panouri radiante infrarosu

f:id:scriudespre:20151217170935j:plain

Panourile radiante cu infrarosu, sunt panouri de incalzire ale locuintei care functioneaza pe baza de radiatii infrarosii ce sunt benefice organismului. Astfel de tablouri radiante cu infrarosu, ce au un randament de 100%, transforma energia electrica in caldura radianta si in caldura convectiva. Procentul de transformare este de 93-95% in caldura radianta si restul pana la 100% reprezinta caldura convectiva.

Ca principiu de functionare, este bine de stiut faptul ca incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu au la baza acelasi principiu pe care il are soarele care incalzeste pamantul.
Incalzirea cu astfel de panouri, ca si incalzirea solara, actioneaza mai ales asupra obiectelor din raza de actiune, incalzirea aerului fiind realizata indirect de aceste obiecte. Pe baza acestui principiu, pierderile de caldura se reduc mult, iar diferenta de temperatura dintre tavan si podea este una foarte mica, in comparatie cu alte sisteme de incalzire.


Pe langa avantajele in ceea ce priveste consumul si randamentul, incalzirea cu panouri radiante infrarosu este renumita si in ceea ce priveste efectele benefice pe care le poate avea asupra organismului uman, radiatiile emise avand efect, inclusiv in stimularea si in eficientizarea activitatii fiziologice la nivelul celular al organismului uman.
La nivel international s-au facut studii in ceea ce priveste efectele radiatiilor de acest fel, asupra organismului uman.


Astfel, in ultimii 30 de ani, doctorii si cercetatori chinezi si japonezi au facut cercetari extinse asupra tratamentelor ce se pot face cu radiatii infrarosii si au descoperit cateva date noi si interesante. In Japonia spre exemplu, exista un fel de “societate-infrarosie” care este formata din doctori si din fizioterapeuti, toti dedicati studiilor si continuarii lor, in legatura si despre despre razele infrarosii.

Descoperirile pe care acestea le-au facut, sustin ideea efectelor benefice pe care le au razele, pentru sanatate . S-au vandut peste 700 de mii de sisteme termale care au la baza razele infrarosii cu unda lunga si alte peste 30 de milioane de oameni, au primit tratamente cu radiatii infrarosii care sunt de unda lunga atat in Orient, cat si in Europa si Australia cu ajutorul aparatelor cu lampi ce emit aceeasi lungime de unda, pornind de la 4 si ajungand la 14 microni.


In Germania, doctorii s-au organizat intr-o forma independenta, si au utilizat terapia aceasta cu raze infrarosii de unda lunga de mai bine de 80 de ani.
Deasemenea, in Suedia, s-a facut un studiu pe un batran de peste 70 de ani, care suferea de artrita reumatoida si de febra reumatoida acuta si care atinsese limita maxima de toxicitate cu injectii, insa rata de sedimentare (ESR) pe care o aveau eritrocitele era inca de 125. Dupa utilizarea unui astfel de sistem de incalzire, pe baza de radiatii infrarosii de unda lunga, dupa mai putin de 5 luni, ESR a scazut pana la 11.


Mai multe detalii privind radiatiile infrarosii care stau la baza incalzirii cu panouri radiante infrarosu si despre efectele lor benefice gasiti si la adresa www.prismainfo.ro .
Printre alte avantaje pe care le are incalzirea electrica cu panouri radiante infrarosu sunt de mentionat: garantia mare care este cuprinsa intre 5 si 10 ani, durata de utilizare de 25 pana la 30 de ani.