Fiti adevarati cetateni cu declaratii fiscale completate la timp

f:id:scriudespre:20151215225054j:plain

Declaratii fiscale sunt acele documente utilizate pentru a atesta veniturile pe care o persoana le are dar si pentru a calcula impozitele si taxele datorate catre buget sau catre stat in urma veniturilor realizate. Aceste declaratii fiscale sunt documente care trebuie completate si depuse la organul fiscal de catre toate persoanele juridice care sunt inregistrate ca si platitoare de TVA. Aceste  declaratii fiscale insa sunt necesare si celor care doresc sa se inregistree ca si persoane juridice si platitoare de TVA.

Cine trebuie sa depuna  declaratii fiscale

Aceste documente denumite declaratii fiscale trebuie despuse dupa cum am precizat de catre toate persoanele care desfasoara activitati producatoare de profit si fie ca discutam despre persoane juridice sau fizice. Cu alte cuvinte aceste declaratii fiscale trebuie a fi completate chiar si de persoanele fizice care detin sau practica activitati independente si a caror venituri depasesc un anumit nivel scutit de impozit sau de anumite taxe.

Daca aveti o firma sau o societate si aveti nevoie de in anumit ajutor in completarea de  declaratii fiscale dar si pentru intocmirea unor alte documente exista numeroase firme si companii care sa va ajute. Un loc in care va puteti orienta cu privire la aceste servicii si la completarea de aceste declaratii fiscale este si www.tpa-horwath.ro.

Declaratii fiscale la dispozitia tuturor

Completarea unor declaratii fiscale nu este o obligativitate ci este mai de graba o responsabilitate si o dovada a unui simt civic. Aceste declaratii fiscale nu sunt insa singurele documente care trebuie completate de catre persoanele juridice care vor sa isi declare veniturile ci vin insotite si de alte documente. Toate aceste documente chiar si declaratii fiscale ar trebuii puse la dispozitie de catre autoritatile fiscale existente in mod gratuit.

Daca aveti o activitate producatoare de venit si nu ati depus declaratii fiscale pentru a confirma sau infirma venitul produs, organele fiscale pot proceda la calcularea din oficiu a sumelor datorate. Din aceste considerente trebuie sa stiti ca exista unele termene limita pe care trebuie sa le respectati in depunerea de declaratii fiscale dar si unele termene de rectificare pentru declaratii fiscale depuse deja. Aceste declaratii fiscale trebuie depuse chiar si de persoanele care inregistreaza activitati agricole aducatoare de venit.

Care este termenul pana la care declaratii fiscale se pot depune

Termenele de depunere a unor declaratii fiscale pot varia functia de activitatea pe care o desfasurati si functie de momentul in care v-ati inregistrat ca fiind o persoana juridica sau fizica ce produce profit. Organismele statului care se ocupa cu calculul taxelor si impozitelor pot amintii celor in cauza cu privire la depunerea de declaratii fiscale aferente activitatii desfasurate.

Servicii care implica aceste declaratii fiscale dar si alte servicii de consultanta sau administrare fiscala ofera si numeroase firme. Un loc in care puteti vedea ce servicii puteti primi din partea unor firme este site-ul www.tpa-horwath.ro.

Declaratii fiscale sunt documentele care va atesta veniturile realizate si astfel veti sti ce taxe si impozite aveti de platit dar si evitati ca impozitul pe venit sau alte taxe sa fie calculate din oficiu si astfel mai mari.