Panza pe sasiu cu Profiart.ro

f:id:scriudespre:20151112191829j:plain

Chiar daca va vine sa credeti sau nu, dar in ziua de azi exista multe persoane carora le place arta. Dintre aceste multe persoane, o parte dintre acestea prefera pictura. Fie ca practica pictura ca un hobby sau sunt niste artisti, tuturor carora le place sa picteze cred ca isi doresc sa experimenteze macar cum e sa pictezi pe panza. Pentru cei care nu stiu inca panza pe care se poate picta este de 2 tipuri. Panza de in, care este foarte neteda, foarte durabila dar si fina, dar si panza din bumbac, care de cele mai multe ori este amestecata cu fibre de poliester pentru a avea o rezistenta cat mai mare.

Bineinteles ca pentru a picta pe panza, acestea trebuie sa stea pen un sasiu, foarte bine intinse, astfel incat dumneavoastra sa puteti picta foarte usor pe ele. Panza pe sasiu trebuie sa fie foarte bine intinsa, astfel incat dumneavoastra nici sa nu va dati seama ca pictati pe panza, dar in ziua de azi putem achizitiona panze pentru pictat direct montate pe sasiu.

In continuare in acest articol am sa va vorbesc despre dimensiunile sasiurilor pentru panza dar si despre cum se aseaza si se fixeaza panza pe sasiu astfel incat dumneavoastra sa puteti picta fara nici o grija.

Dimensiunile panzelor pe sasiu

Dimensiunile sasiurilor pentru panza sunt extrem de diferite deoarece acestea sunt realizate in functie de cerintele clientului. Va pot spune ca puteti gasi sa achizitionati sasiuri pentru panza de la o dimensiune de 10 pe 10 cm pana la o dimensiune de 100 pe 120 cm. Forma standard a sasiurilor pentru panza este dreptunghiulara dar acestea pot fi gasite si sub alte forme precum cele patrate, hexagonale sau chiar si rotunde. Lemnul din care este confectionat sasiul este de obicei de molid, fara noduri sau curburi si foarte bine uscat.

Cum sa asezati panza pe sasiu

Sasiurile pentru panza pot fi confectionate chiar si de dumneavoastra acasa, in functie de marimea panzei pe care dumneavoastra o aveti si de dorintele dumneavoastra. Daca v-ati confectionat chiar dumneavoastra un sasiu, in continuare am sa va explic cum se aseaza panza pe sasiu pentru sasiurile cu o forma standard. Pentru sasiurile cu forma standard, pansa pe sasiu se fixeaza mai intai pe una dintre laturile mai inguste, iar mai apoi se invarte sasiul si se fixeaza pe cealalta latura ingusta. Mai apoi acest procedeu se continua si pentru laturile lungi ale sasiului astfel incat panza pe sasiu la final sa fie perfect intinsa.

Asa cum am spus si mai sus, in ziua de azi se poate achizitiona direct panza pe sasiu, la diferite dimensiuni. Preturile acestor panze pe sasiu este foarte diferit deoarece este in functie de dimensiunea sasiului. Putem achizitiona panze pe sasiu incepand de la un pret de 5 lei si acest pret poate sa urce chiar si pana la 120 lei pentru o panza pe sasiu.

Astfel de panze pe sasiu puteti achizitiona de la magazinul Profiart sau accesand site-ul companiei www.profiart.ro, unde puteti gasi numeroase modele de panze pe sasiu dar si multe alte produse destinate picturii.