Realizarea unui sistem de hidroizolatii corespunzator pentru fundatia unei case

f:id:scriudespre:20150922205508j:plain

Infiltrarea apei provenite din ploi sau inundatii poate afecta foarte grav structura de rezistenta a unei case, si tocmai acesta este principalul motiv pentru care trebuie sa aveti in vedere realizarea unei hidroizolatii corespunzatoare.

Astfel, putem sa spunem ca procedura de realizare a unei hidroizolatii a unei case reprezinta poate cea mai importanta etapa in momentul in care va ganditi sa incepeti o constructie, deoarece ea este in masura sa va garanteze ca in timp nu vor exista niciun fel de probleme legate de infiltrarea apei, care atrage dupa sine si deterioarea grava a clairii. In momentul in care aceasta nu mai are o baza solida, fara indoiala stabilitatea este pusa in pericol si inevitatibil si siguranta celor care locuiesc in acel loc.

Importanta unei hidroizolatii in proiectarea fundatiei

In momentul in care fundatia este proiectata si apoi realizata in mod necorespunzator, intreaga structura a casei este pusa in pericol, iar daca se doreste efectuarea unor reparatii la un astfel de nivel, acestea se vor executa destul de dificil, existand situatii in care acest lucru este imposibil de facut.

Realizarea unei hidroizolatii pentru fundatie reprezinta una dintre cele mai importante masuri pe care nu aveti voie sa o omiteti, deoarece in caz contrar acest lucru poate atrage dupa sine un proces rapid de capilaritate-osmoza, care se manifesta in general prin umezirea peretilor, de la baza catre partea superioara. Indiferent din ce este realizata fundatia unei case (beton armat sau nearmat, piatra naturala cu sau fara mortar etc.) realizarea unei hidroizolatii cu polistiren, carton asfaltat cu bitum sau caramida, este neaparat necesara.

Principalele etape de lucru pentru realizarea unei hidroizolatii

Inainte de inceperea lucrarilor pentru asigurarea unei bune hidroizolatii a fundatiei casei dumneavoastra, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa indepartati pamantul din jurul imobilului, pana la baza fundatiei. Acest lucru trebuie realizat in mare parte cu ajutorul unui miniexcavator, insa tineti cont de faptul ca ultimii 25-30 de cm trebuie sapati manual.

Dupa ce ati trecut de aceasta etapa, urmatorul lucru pe care il aveti de facut este sa armati fundatia. Acesta presupune aplicarea unei plase de aramare pe portiunile in care fundatia este fisurata, pe care sa o fixate cu holzsuruburi si dibluri. Treceti apoi la tencuirea plasei, realizand astfel si un bun support pentru aplicarea unei hidroizolatii. Primul strat al unui sistem de hidroizolatii de buna calitate trebuie sa fie din carton asfalt, urmat de unul de polistiren extrudata care sa nu aiba o grosime mai mica de 3 cm (acesta asigura o rezistenta mecanica ridicata si trebuie aplicat pe fundatia casei pana la nivelul solului), peste care aplicati la final un strat de folie din polietilena care sa asigure o protectie cu o inalta densitate.

La final nu uitati sa montati decantoarele de apa pluviala, la toate ferestrele, pe care apoi sa le racordati la reteaua de canalizare cu ajutorul unor conducte din PVC, asigurandu-va in acest fel ca nu vor exista infiltratii de apa prin aceste locuri.

Detalii pe www.europlastic.ro