Consideratii privind folosirea unor sisteme de supraveghere video

f:id:scriudespre:20150922214543j:plain

Tehnologia este o sabie cu doua taisuri. In timp ce inovatiile si modernizarile au efecte benefice in majoritatea cazurilor, acestea pot fi considerate uneori si ca o sursa de probleme. Una dintre minunile tehnologie este si descoperirea si utilizarea de sisteme de supraveghere video. Aceste sisteme au inceput sa fie folosite pe scara tot mai larga atat in cazul companiilor cat si in cazul persoanelor fizice si prezinta multe avantaje. Cu toate acestea, ca si in cazul oricarei inventii, ele au cateva dezavantaje. Avantajele depasesc insa dezavantajele si aceste sisteme de supraveghere video continua sa fie populare in radul celor care vor sa-si protejeze persoanele iubite si bunurile.

Sistemele de supraveghere video

Primul avantaj oferit de aceste sisteme de supraveghere video este acela ca ele ajuta la prevenirea criminalitatii. Odata ce sunt instalate, veti putea sa observati efectele asupra oamenilor imediat. Chiar si atunci cand sunt plasate discret, unele sisteme de supraveghere video va vor oferi un sentiment de securitate care este nepretuit.

Indiferent daca instalati camerele in casa dumneavoastra sau la locul de munca, puteti preveni criminalitatea. Atunci cand apare o urma de camera si gandul de a fi prinsi ii intimideaza pe criminali si pe hoti si ii face sa se comporte corespunzator deoarece le este teama ca vor fi prinsi.

Sistemele de supraveghere video ajuta la strangerea dovezilor

Daca aveti sisteme de supraveghere video instalate in zone strategice, atunci va vine la indemana sa monitorizati actiunile oamenilor in timpul unui eveniment. Sistemele moderne au incorporate atat capabilitati video de inalta fidelitate cat si capabilitati de inregistrare audio. Astfel, imaginile de mare calitate, combinate cu sunetul de inalta precizie, fac ca aceste sisteme sa fie mult mai eficiente decat cele din trecut.

Aceste sisteme de supraveghere video se dovedesc a fi extrem de folositoare atunci cand avem de-a face cu un scenariu legal, in care un martor ocular a uitat un anumit detaliu important si care poate fi aflat astfel prin intermediul imaginilor captate prin camerele video.

Dezavantajele sistemelor de supraveghere video

Exista si cateva dezavantaje atunci cand folositi sisteme de supraveghere video. Au existat anumite cazuri in care angajatii unor institutii au comentat asupra faptului ca sunt sub supraveghere continua fara permisiunea lor si au blamat aceasta invazie a intimitatii lor. Exista chiar unii care au deschis actiuni in instante impotriva angajatorilor.

De asemenea,  unele sisteme de supraveghere video sunt destul de scumpe, in functie si de caracteristicile de performanta si de numarul de camere care trebuiesc montate. Instalarea lor si apoi mentenanta adauga unele costuri suplimentare. De asemenea, ele pot fi si destul de vulnerabile uneori.

Detinatorii de astfel de sisteme de supraveghere video  - Break Sistems incearca sa aiba acces la ultimele descoperiri in domeniu insa, in aceeasi masura, criminalii si spargatorii fac acelasi lucru. Astfel, un hot iscusit probabil ca va sti cum sa treaca nedetectat. Mai mult decat atat, hotii au inceput sa inteleaga modul de functionare al camerelor si cauta mereu metode de a deconecta sursele de alimentare si a face sistemul nefolositor.