Descriere si caracteristici termoizolatii

f:id:scriudespre:20150908205539j:plain

Sistemele de termoizolatii realizeaza o imbinare a izolatiei termice cu hidroizolatia si se folosesc pentru cladirile sau suprafetele pe care nu s-a pus un sisteme de izolare standard sau care au nevoie de o imbunatatire a izolatie.

Compunere termoizolatii

Aceste termoizolatii se realizeaza din trei straturi:

  • Strat de hidroizolatie cu adeziv si membrana de vapori. Se toarna un strat de lichid poliuretanic care este format din doua componente care se usuca foarte repede si care formeaza o membrana elstica extrem de aderenta pe orice suprafata. Cea mai importanta caracteristica a acestui strat o reprezinta membrana de vapori.
  • Strat de izolatie termica. Acesta se gaseste sub forma unei spume, care este foarte putin impermeabila (cantitatea de apa care poate patrunde este infim de mica), dar care este foarte usor, ceea ce inseamna un avantaj pentru transport, manipulare si aplicare. O caracteristica foarte importanta a acestui strat din compunerea unor termoizolatii o reprezinta conductivitatea termica excelenta.
  • Strat protector/strat impermeabil. Acesta este format dintro membrana lichida, poliuretanica si realizata dintr-o singura componenta care trece in forma solida in prezenta umiditatii din aer. Acest proces se numeste polimerizare, iar in urma sa se creeaza un strat hidrofob, extrem de aderent, care are caracteristici mecanice foarte bune, dar si rezistenta crescuta la razele ultraviolete si la ceilalti factori climatici cu care intra in contact afara. Ceea ce este bine la acest strat este ca permite patrunderea vaporilor de apa.

Avantaje termoizolatii

In primul rand, aceste termoizolatii cresc rezistenta termica a cladirilor cu peste 100 %, ceea ce presupune o mare economie la consumul de agent de incalzire si in acelasi timp sunt usoare, adica nu se adauga o greutate mare, care sa afecteze structura cladirii respective.

De asemenea, cei care aleg sa isi faca termoizolatii trebuie sa stie ca nu au nevoie neaparat de o firma sau de specialisti in domeniu, pentru ca se pot descurca foarte bine si singuri. In plus, aceste materiale sunt relativ ieftine, ceea ce inseamna ca nu aveti nevoie de un buget prea mare pentru o astfel de lucrare.

Aveti in vedere ca fiecare cm din termoizolatii conteaza la calcularea pierderilor de caldura,  caracteristica cea mai importanta este conductivitatea termica. Cu alte cuvinte, se urmareste sa se obtine o pierdere de caldura, calculata la metru patrat, cat mai mica.

Aceste termoizolatii sunt perfecte pentru accoperisurile de la blocuri, case, terase de orice marime, dar si alte structuri si constructii care au nevoie de o izolatie termica.

Daca doriti sa le aplicati dumneavoastra, va recomand sa cititi cu atentie instructiunile de pe produse, dar si cateva sfaturi cu privire la aplicarea de termoizolatii. In cazul in care considerati ca este o activitate prea complexa sau nu aveti suficient timp, puteti sa apelati si la ajutor unor meseriasi, pentru ca in cazul in care nu se realizeaza o aplicare perfecta si uniforma exista riscul infiltrarii apei si poate sa duca la deterioara cladirii.

Un lucru este cert, cei care vor opta pentru aplicarea de termoizolatii de la Europlastic.Ro se vor bucura in casa de o temperatura optima.