Cat de mult rezista un acoperis de casa?

f:id:scriudespre:20150903160534j:plain

Printre alte elemete care trebuiesc unei constructii se numara si un acoperis de casa. Exista mai multe materiale pe piata din care se poate confectiona un acoperis la casa si fiecare dintre ele are parti pozitive si parti negative. Unele sunt mai bune decat altele insa atunci cand luati in considerare pretul lor, aspectul, instalarea si intretinerea de care acestea au nevoie, unele alegeri care nu pareau prea practice se dovedesc a fi cele mai bune.

Deoarece cele mai multe materiale pentru constructia unui acoperis se casa variaza in functie de situatie si intretinerea este diferita, pastrarea acoperisului in stare buna poate fi destul de dificila. Daca stiti la ce sa va asteptati de la un acoperis de casa, veti sti si cum sa il intretineti si cat timp va rezista inainte ca acesta sa trebuiasca inlocuit.

Acoperisuri din asfalat

Cel mai obisnuit tip de acoperis de casa este asfaltul care are multe avantaje insa si destule dezavantaje. Deoarece este cel mai ieftin material de constructie, in comparatie cu alte materiale, este de asteptat ca acesta sa aiba o durata de viata mai mica. In functie de calitatea sindrilei, va puteti astepta ca acest material de acoperis de casa sa reziste intre cincisprezece si douazeci de ani. Din punct de vedere al intretinerii, este considerat usor de intretinut insa acest lucru nu inseamna ca odata ce l-ati instalat, puteti uita complet de el. Ca orice altceva, nici un material din asfalt nu este fara mentenata.

Acoperisuri din metal

Atunci cand oamenii sunt pusi sa isi imagineze un acoperis de casa din metal, sunt multi care cred ca este ceva vechi si ruginit care se gaseste mai degraba pe un hambar vechi decat pe o casa. Cu toate acestea, acest acoperis de casa de metal a devenit in ultima vreme unul dintre cele mai rezistente si mai durabile acoperisuri care sunt disponibile in constructii.

Indiferent daca sunt realizate din foli sau tigle metalice, acestea necesita putina intretinere si sunt destul de rezistente, fiind garantate intre 20 si 40 de ani, insa este de asteptat sa reziste mai mult. Daca achizitionati un acoperis de casa din metal de calitate ridicata , care sa fie instalat de profesionisti, atunci veti face o investitie care poate sa reziste o viata.

Acoperisuri din lemn

Acest acoperis de casa necesita intretinere. Desi este foarte atractiv si izoleaza, este mai predispus la anumite probleme care nu apar in cazul utilizarii altor materiale. Daca aveti un acoperis de casa din lemn, veti avea nevoie sa-I acordati atentie la intervale regulate daca doriti ca acesta sa reziste un interval suficient de timp.

Deoarece umezeala are o influenta semnificativa asupra produselor din lemn, indiferent de tipul acestuia, este important ca un acoperis de casa din lemn sa fie tinut uscat cat mai mult posibil. Acest lucru inseamna ca trebuie pastrat intr-o stare corespunzatoare de curatenie si ventilatie deoarece mizeria depusa pe suprafata lui retine umezeala. De asemenea, trebuie sa asigurati o ventilatie corespunzatoare podului locuintei pentru ca aceasta sa nu retina apa.