Tu ce alegi? Cutii automate sau cutii manuale?

f:id:scriudespre:20150831220143j:plain

De data aceasta nu vom mai da exemple din Statele Unite ale Americii sau din alte tari pentru ca pana la urma nu va intereseaza daca intr-o anumita tara se foloseste un anumit tip de cutii sau ce fel de reparatii se intreprind acolo. Pana la urma conduceti masina in Romania si acesta este exemplul cel mai relevant pentru a vorbi despre cutii automate sau cutii manuale.

De-a lungul timpului s-au nascut tot felu de controverse cum ca este mai bine sa ai o cutie automata sau despre avantajul de a avea o cutie manuala.

Ne-am gandit sa punem in oglinda ambele perspective si sa va lasam pe voi sa alegeti ce vi se potriveste in functie de informatiile pe care urmeaza sa le aflati de la noi.

 

Despre controversa legata de cutiile automate si cele manuale

 

Nu vom continua acest articol prin a condamna cutiile automate si promova cutiile manuale. Controversa aceasta dintre avantajul utilizarii uneia si dezavantajul utilizarii celeilalte au luat nastere din simplul motiv conform careia o cutie automata se strica mai repede decat una manuala. Dar, adevarul este ca daca nu este intretinuta asa cum trebuie atunci nici nu are cum sa isi pastreze starea perfecta.

In orice caz astfel de mituri nu prea au ce cauta atunci cand vine vorba despre cutii automate sau manuale deoarece decizia aceasta ar trebui sa fie luata in functie de avantajele si dezavantajele fiecareia in parte.

 

Avantaje si dezavantaje

 

Va vom prezenta pe scurt care sunt avantajele si dezavantajele cutiilor automate si a celor manuale iar in functie de aceasta sa luati o decizie despre care este cea mai potrivita. Trebuie sa tineti minte ca unii producatori de masini precum Ferrari nu mai produc automobile cu transmisie manuala drept pentru care nu se pune in pericol masculinitatea nici unui sofer si nici nu ii scade imaginea de masina sport.

Cutiile manuale au avantajul de a avea un pret mic de achizitie, se intretine mult mai ieftin, are o greutate mult mai mica fata de cea autonoma si este posibil sa si consume mai putin. Dezavantajele cutiilor manuale implica lipsa confortului, costuri de inlocuire a ambreiajului, are numar limitat de viteze dar si o performanta scazuta.

Pe de alta parte cutiile automate au avantajul de a fi mult mai confortabile, mult mai usor de folosit, este ideala pentru cei care au probleme la picioare, urcarea in rampa se face mult mai usor, nu moare motorul in trafic si poate avea pana la 10 viteze. Dezavantaje sunt doar din punct de vedere al costurilor de intretinere si al greutatii care este mult mai mare.

 

Pana la urma care este mai buna?

 

Din pacate in Romania o masina nu se alege tocmai din perspectiva componentelor ci in functie de pretul de achizitie al automobilului. Dar, nu putem sa decidem in locul vostru, asta e cert. Dar, avand in vedere avantul pe care l-au luat pe piata aceste cutii automate si popularitatea pe care o cunosc, in prezent reprezinta cea mai buna alegere.

 

Din punct de vedere al costurilor cu siguranta o cutie manuala este alegerea cea mai buna. Dar, pentru a va decide si pentru a primi mai multe informatii despre acestea, va invitam pe site-ul nostru unde puteti sa va documentati despre cutiile automate iar expertii nostri in domeniu va vor ajuta sa gasiti cele mai bune solutii.