Informatii generale despre produsele apicole

f:id:scriudespre:20150728213031j:plain

Apicultura este intalnite de foarte mult timp in Romania si reprezinta una dintre cele mai vechi meserii, aceasta este favorizata de zona climatica a tarii noastre. Astfel ca, pentru a beneficia de produsele apicole si pentru a ajunge la rezultatul finit trebuie sa trecem prin mai multi pasi, astfel putem avea o productie mai putin sau mai mult bogata in functie de implicarea fiecarui apicultor in activitatile de intretinere a familiilor de albine.

O problema alarmanta este aceea ca in ultimul timp albinele  au inceput sa fie din ce in ce mai putine ceea ce duce la o cautarea unor solutii de stopare a acestui fenomen. Principalele efecte negative fiind oferite de insecticide, fungicide, erbicide, ect.

Produse apicole avantaje

Odata cu crearea produselor apicole de consum, albinele mai duc un rol foarte important in polenizarea culturilor, acestea sustinand viata pe pamant. Daca acestea ar disparea, atat oamenii cat si alte vietati nu ar mai putea sa supravietuiasca mai mult de cativa ani.

Cu ajutorul albinelor se recolteaza mai multe feluri de produse apicole cum ar fi:

  • mierea care este cel mai important produs apicol, aceasta are multe beneficii si ajuta in ameliorarea si tratarea afectiunilor pulmonare, gastrice, cardiac, ect. Din acest motiv incurajam consumul mierii, aceasta putand sa inmagazineze mai multe vitamine cu rol de energizare. Acest produs apicol nu este toxic, nu provoaca iritatii, dar nu putem spune ca are un pret ridicat, ci din contra unul pe care si-l poate permite aproape orice persoana astfel incat mierea sa faca parte din alimentatia de zi cu zi.
  • polenul de asemenea este un produs apicol cu o foarte mare importanta, acesta de asemenea poate fii consumat in stare uscata sau refrigerate.
  • pastura are foarte bune proprietati medicinale si terapeutice precum si polenul, aceasta fiind tot un fel de polen dar care a fost depozitat in faguri de catre albine si care apoi ajunge in stare de fermentatie.
  • propolisul este un produs apicol creat de albine in timpul primaverii sau toamnei, de obicei acestea depoziteaza propolisul pe suportul ramelor, acesta este in proportii mult mai reduse decat produsele apicole mai sus mentionate, dar are un rol foarte important in tratarea afectiunilor gastrice, intestinale si multe altele. Acesta se gaseste sub diferite forme de preparate farmaceutice.
  • laptisorul de matca este produs de albinele cu o varsta intre aproximativ 6 si 12 zile, acesta are rolul de a hranii larvele, insa de asemenea si pentru alimentatia umana laptisorul de matca este un important produs apicol ajutand la energizare.
  • ceara este cea care alcatuieste fagurii artificiali din stup, dar si in alte domenii.
  • veninul este extras de la albine, acesta ajuta la tratarea afectiunilor reumatice.

 

Cu o experienta mai mare de 10 ani firma pronapic prin cunostintele dobandite de-a lungul acestei perioade va poate oferi aceste produse agricole de calitate toate acestea fiind posibile prin pasiune si daruire fata de domeniul ales. Firma aceasta da dovada de experienta atat in mediul fizic cat si real aducand produse naturale si ecologice cu ajutorul colaborarii cu mai multi producatori importanti din tara. Pentru mai multe informatii si mai multe produse apicole  accesati  www.pronapic.ro .