Cei mai importanti pasi pentru foraje puturi de calitate

Atunci cand aveti nevoie de foraje puturi, este foarte important ca lucrarea sa fie realizata de profesionisti in cazul in care sperati la rezistenta, durabilitate si calitate.  Fiecare etapa este deosebit de importanta si pe langa munca efectiva, adica cea fizica, munca intelectuala adica ceeea ce tine de proiectare si planificare  trebuie sa reprezinte o baza solida si sigura pentru ceea ce umeaza.

Planificarea forajelor puturi :

Primul pas  este reprezentat de  planificarea lucrarii. In ce consta acest lucru mai exact? Ei bine planificarea, este in esenta, calcului efectiv al cantitatii de apa de care dumneavoastra aveti nevoie.

In functei de acesta,  se stabileste adancimea  forajului. In medie o familie cu 3 membrii consuma aproximativ 30 de metrii cubi de apa pe lunar, in cazul in care debitul este mai mare nu este nici o problema insa ce va faceti daca este mai mic? Un forj  corect si o planificare  realizata de oameni care stiu ce au de facut asigura o cantitate de peste 700 de metri cubi de apa pe luna. Apa care poate fi utilizata in diferite scopuri in functie de calitatea acesteia. Fie ca este menajera, fie ca este potabila, fie ca va serveste in ambele cazuri, important este sa nu aveti probleme cu insuficienta acesteia.

Proiectarea  forajelor puturi :

Proiectarea este al doilea pas important in realizarea forajelor puturi. Bazandu-se pe  rezultatul planificarii; proiectarea presupune stabilirea caracteristicilor fizice ale forajului pentru puturi. Adancimea, diamentrul tubului, tipul filtrelor, si alte informatii de acest gen, vitale pentru buna functionare a  putului. Tot in cazul  acestui pas, se stabileste, de catre echipa cu care alegeti sa conlucrati si tehnologia necesara. Tot ei isi stabilesc si modul de executie si tot de pe urma proiectarii puteti primi un raspuns aproximativ si asupra duratei lucrarii in cazul in care depindeti de un anumit termen limita.

Executia propriu-zisa a forajelor puturi:

Foarte probabil ca acesta etapa nu mai are nevoie de nicio alta explicatie; intrucat se intelege din insusi numele ei ce presupune.  Insa munca efectiva asupra forajelor puturi  cu www.Puturiapa-Hidrogeofor.ro nu poate incepe decat dupa ce ati pus la punct si documentatia necesara.

Nicio lucrare de acest gen nu poate incepe decat dupa ce ati  primit toate  avizele necesare. Despre documentatie si astfel de probleme este cel mai bine sa va interesati din timp daca doriti eficienta in ceea ce priveste executia lucrarii, intrucat poate dura foarte mult pana sa obtineti toate cele necesare.

Exploatarea forajelor puturi :

Exploatarea forajelor puturi este  singura etapa pe care dumneavoastra va trebui sa o realizati  singur. Aici se incheie tot ajutorul provenit de la specialisti astfel incat  dupa executia efectiva, urmeaza sa va bucurati de ceea ce a rezultata in urma ei. 

Exploatarea are si ea cateva reguli importante ,cum ar fi de exemplu continuitatea acesteia. Debitul ar trebui sa fie, pe cat posibil, constant desi asta nu inseamna  ca ar trebui sa lasati apa sa curga permanent. Stabilitatea in ceea ce priveste utilizarea apei va poate feri de probleme ca de exemplu depunerile de nisip pe filtre, situatie a carei rezolvare nu este tocmai simpla.