Generatoare de caldura pentru locuinte sau industrie

f:id:scriudespre:20150609171431j:plain

Diferite tipuri de generatoare de caldura sunt utilizate tot mai des, atat in cladiri rezidentiale cat si in mediile industriale, in timpul proceselor de productie. Alimentate cu gaz, motorina sau biomasa, generatoarele de aer cald sunt in masura sa indeplineasca numeroase cerinte de incalzire. Sunt sisteme de incalzire de inalta performanta in producerea energiei termice, fiind potrivite in special pentru mediile industriale, desi exista, de asemenea, solutii de acest gen pentru locuinte sau destinate proceselor de productie in furnale si uscatoare.

 

Generatoare de caldura si combustibili de alimentare

 

Ca sistem de alimentare, sunt concepute pentru diferite solutii, de la combustibilii solizi traditionali, la cei moderni, cum ar fi gazele naturale si motorina, in functie de nevoile de incalzire de pe piata. In acest domeniu putem gasi, de asemenea, tipuri de generatoare care sunt caracterizate de capacitatea de a utiliza mai mult de un combustibil, functionand in functie de nevoi sau disponibilitatea unui combustibil.

 

Generatoare de caldura cu sistem de reciclare a fumului

 

Sunt realizate integral dintr-un material izolant termic, cum ar fi otel inoxidabil refractar, care, pe langa inalta performanta de schimb de caldura, are o buna rezistenta la temperaturi ridicate. Acest tip de generator este echipat cu un sistem de panouri si o intrare prin care  se incarca combustibilul, precum si sertar detasabil pentru evacuarea cenusii.

Pe piata exista numeroase alte tipuri de generatoare de caldura, cu sistemul de reciclare a fumului produs in timpul arderii, acesta fiind transportat din camera de ardere prin intermediul unui ventilator, permitand astfel asigurarea unui nivel scazut de emisii poluante si de fum in mediu.

 

Gaz metan, sursa de alimentare pentru generatoare de caldura

 

Apreciate in mod deosebit sunt si tipurile de astfel de echipamente care functioneaza pe baza de gaz metan. Cele mai multe dintre ele sunt echipate cu un sistem pentru reglarea debitului de gaz, pentru a echilibra puterea calorica conform nevoilor de incalzire. Mai mult, tipul de generator pe gaz prezinta o supapa gen solenoid, un termocuplu si un termostat de siguranta pentru o functionare sigura si completa in toate situatiile si mediile.

Cele mai multe utilizari ale acestui tip de sistem de incalzire sunt in diferite domenii industriale, dar si pe santierele de constructii, mai ales pentru uscarea betonului. Si in agricultura, cu precadere in zootehnie, acest sistem este unul dintre cele mai eficiente si simplu de utilizat, tinand cont ca in multe cazuri nu este posibila o alta modalitate de incalzire. Sunt preferate si pentru faptul ca, prin proiectarea lor, permit o raspandire optima a aerului cald in intreg spatiul pe care il deservesc.WWW.Motosape-motocoase.ro

Ele insa nu trebuie sa fie complet inchise, deoarece exista riscul intoxicarii cu emisiile nocive pe care le propaga, dar nici nu trebuie sa fie complet deschise, in aer liber. Printre alte avantaje pe care le aduc aceste generatoare de caldura se numara si pretul relativ scazut, faptul ca o parte din ele sunt usor de mutat dintr-un loc in altul, precum si eficienta lor ridicata.