Termoizolatii profesionale de la Europlastic.ro

f:id:scriudespre:20150605195346j:plain

Termoizolatia este procesul de izolare termica a unei suprafete, sau chiar a intregii constructii.

Pe piata materialelor de constructie exista o varietate enorma de produse destinate termoizolatie. Aceste produse pot fi atat ecologice cat si nu prea, daca luam in consideratie si faptul ca in ultima vreme totul in jurul nostru se dezvolta cu viteza luminii. 

Oricum cel mai ieftin si cel mai cunoscut sistem de termoizolatie ramane a fi sistemul cu polistiren. Anume cu acest sistem sunt izolate foarte multe case si chiar blocuri de locuit pentru ca este cel ieftin dintre toate sistemele de termoizolatie si de asemenea este potrivit pentru buzunarul tuturor.

Sa incepem prin a enumera care parti ale constructiei pot si trebuie supuse termoizolatiei:

  1. Poate fi termoizolata fundatia unei case/bloc de locuit;
  2. Pot fi termoizolate subsolurile;
  3. Pot fi termoizolate fatadele caselor/blocurilor de locuit;
  4. Pot fi termoizolate acoperisurile caselor/blocurilor de locuit;
  5. Pot fi termoizolate terasele;
  6. Izolatia poate fi efectuata si intre capriori.

 

Tipuri de materiale utilizate in procesul de termoizolatie:

Termoizolatii din fibra de canepa

Materialul respectiv se potriveste cel mai bine la termoizolarea peretilor interiori, a acoperisului, a peretilor de tip sandwich in casele construite din lemn. La fel poate fi utilizat pentru izolarea fonica a peretilor si podelelor. Termoizolatiile din fibra de canepa se monteaza foarte usor. Ele nu contin praf si substante, care pot pune in pericol atat sanatatea persoanelor cat si mediul. Nu contine albumina si anume din acest considerent nu este atacata de gandaci sau molii. Acest material nu mucegaieste.

Termoizolatii cu stuf

Datorita proprietatilor sale fizice, acest material pare a fi ideal pentru a fi utilizat in constructii. Este un material foarte usor, dar in acelasi timp foarte stabil. Aerul existent intre firele de stuf asigura o termoizolatie fonica si termica de exceptie. Stuful poate fi combinat cu usurinta cu alte materiale de constructii cum ar fi lemnul, lutul, varul sau argila.

Termoizolatii din fibre de lemn

Fibrele de lemn ofera o protectie de exceptie impotriva frigului si a gerului pe timp de iarna si impotriva caldurii pe timp de vara. Dar in unele tari precum Italia si Ungaria acestea au fost complet interzise, iar in Germania exista reguli stricte de utilizare a acestui material, deoarece reprezinta un pericol de incendii.

Termoizolatii cu lana de oaie

Este un material izolator, care isi pastreaza foarte bine forma. Lana de oaie elimina formaldehida din aer pentru un plus de confort pentru om. Este un material termoizolator, care se monteaza foarte usor. Este un bun izolator fonic si termic.

Termoizolatii cu pluta

Panoul din pluta expandata este un material din pluta naturala, care a trecut printr-un proces de coacere. Panourile de pluta se utilizeaza in procesul de termoizolatii a fatadei, a acoperisurilor, a teraselor, etc..

Termoizolatii cu vata din sticla

Acest material se utilizeaza la termoizolatiile podurilor necirculabile, intre si sub capriori, pe suprafata peretilor verticali, etc..

Termoizolatii cu vata minerala bazaltica

Acest material se utilizeaza la termoizolarea mansardelor, plafoanelor suspendate, șarpante, etc..Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Europlastic.ro