Formatii de nunta

f:id:scriudespre:20150507155259j:plain

Formatiile de nunta apar sub forma unor trupe de cantareti care canta vocal sau cu instrumente si anima petrecerea de la o nunta.Acestea trebuie sa creeze o atmosfera propice pentru ca atat invitatii cat si mirii sa se distreze.

Formatiile de nunta trebuie sa aiba in playlist-ul lor toate tipurile de muzica, sa transmita veselie sau melancolie, tristete sau amuzament si sa intretina atmosfera pe tot parcursul nuntii.

Formatiile unei nunti reprezinta componenta de baza a nuntii, fara de care totul ar fi plictisitor.Ele arata modul in care omul se distreaza si uita de toate problemel, concentrandu-se doar la dans si atat.Pe langa motivele oamenilor de a veni la o nunta pentru miri, si dansul este unul dintre motive pentru care vin, de aceea aceste formatii sunt necesare oricarei nunti de orice gen.

La o nunta, se pot canta melodii de stiluri diferite, de la usoara la populara, house si de petrecere.Este important insa ca toate aceste stiluri sa fie introduse in playlist deoarece nu se poate canta doar melodii de un anume stil si atat deoarece oamenii sunt foarte diferiti si fiecare prefera altceva.Dar stilul de baza al petrecerii de nunta, este muzica populara, fara ea nu exista nunta.Aceasta are la baza dansuri ca: hore, sarbe, braoveanca si alte dansuri specifice muzicii populare.

Formatiile de nunta sunt diferite iar pretul este de obicei mai mare datorita faptului ca este un evenimennt special.De aceea, depinde totul decat de cunoscute sunt formatiile pe piata, daca o sa cante pe toata durata nuntii sau doar vreo 2 ore.Preturile pot varia de la 400, 500 de euro pentru o formatie mai putin cunoscute pana la 3000, 4000 de euro pentru o trupa celebra.

Important este totusi ca lumea sa se simta bine si sa fie o nunta reusita.

Prima melodie cu care formatia poate incepe este acea muzica lenta denumita valsul mirilor.Este un dans elegant care simbolizeaza momentele traite si dragostea mirilor.Dupa acest vals, petrecerea poate incepe cu alte tipuri de melodii.

Muzica latino poate fi si ea cantata de acea formatie pentru ca pune in evidenta complexitatea stilurilor de cha-cha, salsa sau merengue.

Melodiile cantate de formatiile de nunta trebuie sa tina cont si de preferintele invitatilor dar si de cel al mirilor.Playlist-ul poate fi negociat de miri impreuna cu trupa sau doar de trupa.

Formatiile de nunta trebuie sa indemne la joc si la distractie pe oameni, sa destinda atmosfera, sa ridice de la masa chiar si oamenii care nu danseaza, de obicei.

 

1)Formatiile de nunta trebuie sa aiba in vedere:

  • tipurile de melodii interpretate,
  • caracteristicile vocilor si modul cum se completeaza una pe cealalta,
  • calitatea instrumentelor si modul de interpretare al vocalistilor.

 

2)O formatie de nunta poate fi alcatuita din:

  • trupe de vocalisti si instrumentisti,
  • trupe de vocalisti,
  • trupe de instrumente,
  • trupe formate din lautari,
  • dj sau trupe formate din oameni obisnuiti.

 

3)O formatie de nunta poate avea ca si caracteristici:

  • multitudinea genurilor cantate de o astfel de formatie,
  • preturile pentru o astfel de formatie sunt avantajoase.

 

Astfel ca, formatiile de nunta reprezinta sursa de distractie si de voie buna a invitatiilor si a mirilor.