Amenajari interioare pentru cladiri din mediul rural

f:id:scriudespre:20150506173011j:plain

De-a lungul timpului, ideea de amenajari interioare in gospodariile de la tara nu a preocupat in mod deosebit pe inaintasii nostri. Cam mai toate interioarele aratau la fel, iar piesele de mobilier erau confectionate de ei insisi, in cea mai mare parte, insa in epoca moderna, conceptia s-a schimbat total, deoarece si locuitorii de la sate tind acum spre un interior confortabil, functional si estetic. Nu ne mai mira deloc cand, intrand intr-o casa de la sat, ne intampina un interior decorat cu mult bun gust si personalitate.

In mediul rural, primul element care defineste caracterul unei locuinte il reprezinta materialele textile si tesaturile, vizibile in lenjeria de pat, husele de pe scaune, fotolii si canapele, fetele de masa sau prosoapele de bucatarie. Sunt preferate culorile neutre, de la alb la bej inchis, rosu de caramida sau ocru, care amintesc de holdele de grau sau dealurile din timpul verii.

Amenajari interioare in concordanta cu spiritul zonal

Daca ai o casa la tara, poti sa-i imbogatesti aspectul cu plante si vase de lut, iar peretii cu picturi care replica peisajele din zona, pentru care poti alege rame din lemn natural. In bucatarie, un perete poate fi dedicat vaselor de cupru sau obiectelor specifice fermierilor, pe care le poti gasi acum mai mult pe tarabele din piata, care vand obiecte de artizanat sau piese vechi din arta taraneasca.

Caracteristicile distinctive ale tipului de mobilier in amenajari interioare rurale sunt culorile calde, naturale, iar materialul care domina este lemnul, flancat de teracota si fier forjat. Trucul pentru a face ca acest stil sa fie cu adevarat unic consta in dozarea elementelor decorative ale casei. Nu trebuie sa abunde cu picturi, ornamente sau covoare: simplitatea este secretul pentru a face din casa ta un colt de rai.

Holul casei de la tara, in amenajari interioare

Chiar daca locuiesti la tara (sau poate tocmai de aceea!), nu subestima importanta decorarii holului, pentru ca este prima zona care se observa cand cineva iti trece pragul. Poti utiliza materiale naturale recuperate din cutiile de lemn, care vor fi niste frumoase sertare utile si functionale. Adauga obiecte din ceramica si portelan albastru si alb, pe care le poti gasi la talcioc sau in pietele in care se vand lucruri vechi.

Importanta materialelor naturale in amenajari interioare

Camera de zi este incaperea centrala a casei de la tara, din care nu poate lipsi balansoarul clasic, companie credincioasa in momentele de relaxare. Nu uita de elementele din materiale naturale, cum ar fi lemnul, din care sunt confectionate mesele si tamplaria, poti de altfel sa-ti creezi singur o parte din obiectele decorative, cum ar fi un suport de reviste si ziare, impletit din paie.

In astfel de amenajari interioare de la www.logosidesigninterior.ro , micile spatii nu trebuie lasate goale, deoarece cu ajutorul lor poti da o nota de stil casei tale de la tara, dar mai ales poti conferi un plus de functionalitate unor locuri pe care in mod normal nu le-ai folosi. Adauga in hol sau in alte spatii mici mese din lemn restaurate, care au un efect antic, pe care poti adauga vase de portelan cu flori proaspete.