Termoizolatii spuma poliuretanica

f:id:scriudespre:20150417165812j:plain

Termoizolatiile au fost dintotdeauna raspunsul la o izolatie termica eficienta si usor de realizat a scopului propus. Cupolele masinilor, transportul alimentar la temperaturi scazute prin containere termorezistente, vagoanele feroviare termice sunt doar cateva exemple in care termoizolatia este folosita .

In cele mai multe cazuri , termoizolatia cu spuma poliuretanica este raspunsul cel mai bun , spuma poliuretanicaavand proprietatea de a nu se topi sau dilata la temperaturi mari sau scazute, fiind folosita pentru a umple spatii goale dintre elemente sau ptr a izola suprafete cum ar fi pardoseala sau peretii. Mareste eficienta energetica a tevilor ,avand conductivitate termica redusa, izoleaza chiar si fonic , nu necesita o pregatire a suprafetei pe care este aplicata deci se aplica usor fiind ideala pentru absolut orice fel de izolare.

Desigur , sunt multe tipui de termoizolare cu spuma poliuretanica in functie de densitatea si rezistenta ei, folosindu-se in functie de necesitatea densitatii pe care o detin . Spre exemplu exista spuma poliuretanica flexibila cu o densitate mica care se foloseste in fabricarea mobilei, aderandusor la materialele din lemn si la materialele usor corozive, sau spuma flexibila pentru termoizolare care se foloseste la transfer sau compresia in procesele de laminare.

In termoizolarea cu spuma poliuretanicase foloseste spuma care are densitatea mica si care este foarte flexibila , fiind usor aplicabila pe absolut orice suprafata ,spre exemplu de lemn, ghips carton, beton ,metal,sporind eficienta energetica , fapt care o face ideala in izolarilecladirilor cu arhitectura complexa cum ar fi bazoreliefurile. Se foloseste la izolarea peretilor exteriori cat si cei interiori ai cladirii, dar si la acoperisuri sau ale pardoselilor ceramice.

Termoizolarea cu spuma poliuretanica are avantaje enorme cum ar fi coeficientul termic ridicat, de exemplu 5 cm de spuma poliuretanicaavandacelasi efect ca 10 cm de polistiren rezultatul fiind acelasi la izolare. Fiind usoara, este recomandata la izolarea cladirilor , neavand o greutate suplimentara care sa forteze mecanic cladirea pe care este folosita, se muleaza si termoizoleaza foarte bine pe suprafete din ghips sau lemn, tencuiala sau beton. Turnata uniform , prin pulverizare, inchide porii existenti pe suprafata aplicata, fara a mai fi nevoie de alte materiale adezive. Este o alerege perfecta pentru termoizolare fiind economica si rezistand pe termeni lungi.

Spuma poliuretanicareprezinta cea mai buna solutie in lume , fiind foarte eficienta, avand cost redus , aplicandu-se rapid si fiind rezistenta la forte mecanice , izolandsuprafata pe care a fost aplicata in proportie de 100% termic, hidro si fonic.
Spuma poliuretanica este pulverizata pe suprafetele necesare sub forma de lichid , etansandcrapaturilesuprafetelor . Lichidul apoi intarindu-se si expandandu-seformand o structura stabila si continua care este de lunga durata. Datorita acestui fapt , izolarea cu spuma poliuretanica este o izolare care nu are imbinari,are o densitate mult mai maritadecat cea a polistirenului,  rezista la temperaturi extreme situate intre -50 si peste 100 grade celsius si rezista la umiditate si la formarea mucegaiului.

O firma care se ocupa cu comercializarea si aplicarea acestei spume poliuretanice este www.europlastic.ro , firma care ofera si sfaturi in folosirea corecta a acestei spume.