Panouri solare ieftine pentru apa calda menajera

f:id:scriudespre:20150407223005j:plain

Incalzirea locuintei a fost si a ramas una dintre problemele importante pe care fiecare dintre noi dorim sa o rezolvam de-o maniera care sa se potriveasca stilului nostru de viata si posibilitatilor financiare pe care le avem. Economisirea energiei este un deziderat spre care tindem cu totii, deoarece ne dorim un confort optim in caminul nostru, fara insa a cheltui sume enorme pentru a ne incalzi casa pe timpul iernii. O solutie care raspunde intr-o foarte mare masura cerintelor noastre o reprezinta sistemul de panouri solare ieftine, implementat de cativa ani si la noi in tara, cu mult succes.

 

Panouri solare ieftine pentru apa calda menajera

 

Metoda este foarte eficienta, in primul rand pentru obtinerea apei calde menajere, pe tot parcursul anului, folosind gratis energia solara, insa putem sa o utilizam si pentru incalzirea locuintei, cel putin partial, pe timpul iernii, mai ales atunci cand cladirea dispune de o izolatie termica foarte bine realizata.

Panourile solare sunt astfel alcatuite incat sa capteze razele solare si sa le transforme in energie termica, pe care o folosesc pentru a incalzi apa dintr-un cazan sau boiler, amplasat cat mai aproape de ele. Prin urmare, cazanul sau boilerul poate fi instalat intr-o camera de la etaj sau in pod, unde sa nu fie supus temperaturilor extreme, insa sa permita accesul facil la el.

 

Panouri solare ieftine si ecologice

 

Apa calda menajera este astfel asigurata tot timpul anului pentru o familie, iar in perioada iernii, acest sistem de panouri solare ieftine poate preincalzi agentul termic folosit de centrala de apartament, pe care o ajuta astfel la furnizarea caldurii. Este deci o metoda care utilizeaza o sursa de energie pe care ne-o ofera soarele in mod gratuit, prin urmare putem beneficia de ea pastrand in acelasi timp un mediu curat, deoarece neexistand fenomenul de ardere, nu exista nici noxe care sunt eliberate in atmosfera. Factura la energie este diminuata substantial in timpul iernii, iar nivelul confortului termic este unul optim si uniform repartizat in intreaga locuinta.

 

Avantajele aduse de panouri solare ieftine

 

Avantajele sunt usor de dedus, prin urmare vorbim de o sursa de energie pe care noi toti o primim gratuit de la soare, apoi de accesul la apa calda menajera chiar si in timpul iernii, indiferent de temperatura mediului, radiatiile solare putand fi captate chiar si atunci cand este innorat, si nu in ultimul rand, un beneficiu demn de luat in consideratie este lipsa poluarii.

Amplasarea lor poate fi facuta pe acoperisul casei sau, eventual, alaturi de casa, pe o platforma speciala, construita in asa fel incat tipul de panouri solare ieftine cu sa fie orientat spre sud, iar traseul tevilor dintre panouri si cazan trebuie sa fie unul cat mai scurt.

Inainte de a achizitiona acest sistem, este recomandabila consultarea unui specialist care poate calcula exact dimensiunea pe care acesta ar trebui sa o aiba pentru a furniza in intregime apa calda de care are nevoie intreaga familie si pentru a avea un foarte bun randament ca adjuvant in asigurarea incalzirii pe timpul iernii.