Azil privat cu Sky Angel

f:id:scriudespre:20150325221713j:plain

Pe masura ce trece timpul si se apropie batranetea, tot mai multi varstnici se gandesc la sprijinul de care vor avea nevoie atunci cand vor deveni neputinciosi si cauta informatii esentiale despre accesul la un azil privat.

Singura lor solutie este în cadrul unui camin privat, dotat cu toate serviciile necesare unei bune functionari. Pretul pe care trebuie sa îl plateasca este unul lunar si multi dintre batrani nu si-l pot permite. Imposibilitatea de a dispune de fonduri financiare adecvate îi determina pe multi dintre batrani sa ajunga în strada.

Statul nu ofera suficiente servicii sociale gratuite pentru batrani si acest fapt se reflecta în numarul tot mai crescut de cazuri sociale mediatizate sau observate la fiecare colt de strada. Sunt din ce în ce mai multe persoane fara locuinta si fara minimul de resurse necesar supravietuirii zilnice astfel ca nici nu se poate pune problema încadrarii lor într-o forma institutionalizata precum un azil privat sau azil batrani.

În anotimpul rece, organizatiile nonguvernamentale, ofera haine calduroase si o mancare calda tuturor persoanelor fara adapost din Bucuresti. Initiativa este una laudabila, însa rezultatul este unul mult prea limitat si fara durata. Scopul organizatiilor nonguvernamentale este acela de a le face o viata mai buna persoanelor aflate în dificultate, însa acest demers ar trebui sa fie dus pana la extreme si sa se reuseasca înfiintarea cat mai multor centre sociale care sa le ofere sprijin în special batranilor întrucat acestia se afla în imposibilitatea a mai fi încadrati pe piata muncii.

Serviciile sociale gratuite sunt putine, iar locurile acestora sunt limitate. Spre deosebire de copiii institutionalizati, a caror viata poate fi salvata prin adoptie, batranii sunt parca ai nimanui si reprezinta o povara atat pentru societate, cat si pentru familiile care îi abandoneaza. Este foarte trista situatia actuala si din pacate nu este una noua, ci exista de multi ani, însa în ultima vreme s-a tot amplificat. Avem un sistem public deficitar si este absolut necesar sa se ia masuri cat mai repede. Fiecare tara din lumea aceasta are probleme sociale, însa aceste probleme nu sunt la fel de vizibile precum aici, în Romania. Întotdeauna este loc de mai bine, iar prin progres aratam ca ne pasa de toti cei aflati în dificultate. Batranii Romaniei sunt ai nostri, ai tuturor si nu putem sa le cerem sa munceasca pentru a se întretine pentru ca se afla în punctul în care efectiv nu mai pot. Multi dintre ei au muncit o viata si la batranete s-au ales cu o pensie exagerat de mica cu care nu se pot descurca.

Este necesara o mobilizare nationala pentru a se construi centre sociale încapatoare pentru toti cei aflati în dificultate, iar pretul lunar pentru gazduire sa fie unul modic, conform cu pensia batranului.

Batranii de astazi, singuri pe lume, ne cer cu disperare un ajutor, un sprijin moral si financiar care sa le ofere o batranete linistita.

Internetul ofera o gama larga de centre sociale, iar la o simpla cautare a cuvintelor azil batrani sau azil privat, puteti gasi si site-ul Camin-pentru-batrani.ro care va va oferi o serie de servicii de calitate.