Hidroizolatii profesionale girul confortului unei locuinte

f:id:scriudespre:20150113182710j:plain

Atunci cand te-ai hotarat sa-ti construiesti o casa, cu siguranta iti doresti ca aceasta sa fie nu doar frumoasa, ci si confortabila, iar nivelul de confort este dat si de lucrarile care trebuie executate pe parcursul derularii constructiei, cum ar fi cele de hidroizolatii profesionale. Daca acestea nu sunt executate corect sau cu materiale de calitate, ar putea fi afectata in mod nefast structura de rezistenta, cu timpul in casa ar putea aparea igrasia, ceea ce ar transforma-o intr-un mediu nesanatos.

Hidroizolatii profesionale, inca de la temelia casei

Inca de la inceperea lucrarilor de constructie se pune problema izolarii impotriva infiltratiilor de apa in fundatie. Apa se poate ridica prin capilaritate, poate ajunge in ziduri, astfel constructia ar fi pusa in pericol sau ar deveni insalubra pentru cei care urmeaza sa o locuiasca. Aparitia igrasiei favorizeaza si dezvoltarea mucegaiului, iar inundarea subsolului poate pune in pericol chiar intreaga cladire. De aceea, la proiectarea unei case trebuie luate in calcul aceste lucrari de hidroizolatii profesionale de calitate cu Milucon.ro , pentru a asigura inca de la inceput durabilitatea caminului si confortul sau. Chiar si casele fara subsol au nevoie de acest gen de lucrari, deoarece si in acest caz poate avea loc procesul de capilaritate, iar apa poate ajunge relativ repede in ziduri, de la baza ridicandu-se in partea superioara.

Cand se incep lucrarile de hidroizolatii profesionale

Imediat ce au fost facute terasamentele, se recomanda inceperea lucrarilor de izolatie impotriva infiltrarii apei. Bineinteles ca adancimea la care este facuta o fundatie este variabila, in functie de mai multi factori, cum ar fi zona geografica, nivelul panzei freatice, tipul de teren sau nivelul de seismicitate. Mai sunt si alti factori care se iau in calcul, adica tipul de materiale folosite in constructie. Prin urmare, un studiu geotehnic este absolut necesar pentru a se stabili adancimea fundatiei. Odata aceasta executata, se pregateste cu multa atentie si responsabilitate pentru a fi hidroizolata. Se curata de toate resturile de materiale si se aplica o amorsa dintr-un material compatibil cu tipul de hidroizolatii. Acesta poate fi sub forma de membrana, ori un gen de cauciuc lichid, sau chiar un ciment impermeabil. Dupa terminarea acestor lucrari pentru fundatie, se continua cu izolatia peretilor.

Investitia in hidroizolatii profesionale

Pentru un lucru bine facut inca de la inceput, care sa asigure confortul pe care ni-l dorim cu totii pentru caminele noastre, pretul nu trebuie sa constituie elementul principal in alegerea materialelor si a echipei care va executa aceasta operatie. Se poate ca lucrarile de hidroizolatii profesionale oferite de www.milucon.ro sa para scumpe, si chiar sunt, insa merita investit in siguranta si confortul casei.

Chiar si o casa veche poate fi reconditionata prin acest gen de interventii. Mai intai trebuie excavat pamantul din jurul fundatiei, pe intreaga inaltime a acesteia, iar daca prezinta fisuri, fundatia trebuie consolidata cu ajutorul unei plase de armare, care este alcatuita din fier beton, dupa care se tencuieste. Apoi se aplica un strat izolator din carton asfalt si ardezie, care are un dublu rol, atat de hidroizolatie cat si de termoizolatie.

Fie ca e vorba de o casa in constructie, fie de una veche care urmeaza a fi reconditionata, se apeleaza intotdeauna la profesionisti in domeniu pentru a avea girul calitatii.